VOJKO BASIC Cropix
ZANIMLJIVA IZJAVA

‘Hajduk je najbolje igrao kad je trener bio Dambrauskas. A to što je rekao Livaja, ne znam na koga se odnosi‘

‘Imali su glavu i rep. Stvarali su šanse, bez obzira na to što nisu bili prvi, ali igrali su nogomet‘
Piše: SNObjavljeno: 26. veljača 2024. 09:15

Tomislav Ivković je kao stručni komentator HRT-a u emisiji ‘Stadion‘ prokomentirao kiks Hajduka u Varaždinu (1:1) u 24. kolu HNL-a. Iako su Bijeli gotovo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više, nisu uspjeli doći do sva tri boda u velikom lovu na naslov prvaka.

- Varaždin je bio vrlo dobar, Hajduk je dobro ušao u utakmicu. Međutim, poslije toga više nisu bili u stanju napraviti nešto što ekipa koja igra protiv deset igrača mora biti u stanju. Bili su strašno nervozni, poslije dvije promašene šanse, kao da ih je netko uključio u struju. Bili su nervozni, bila je to divlja utakmica. Moram pohvaliti desnog beka Varaždina Škaričića koji je odigrao fantastičnu utakmicu, tri vezna također. Varaždin je izgledao jako dobro, ali im je Hajduk olakšao da izgleda tako dobro. Takve golove ne primaju momčadi koje se bore za naslov prvaka. Hajduk je mijenjao, vezni red, nažalost, nema mirnoću. Kalik ima energiju, ali ona nije dovoljna. Fali mu tehničke kvalitete. Problem Hajduka je Pukštas koji nije na nivou. Krovinović igra preziheraški, nije to - to, pogotovo kad igraš s igračem više, prenosi Slobodna Dalmacija.

Komentirao je Ivković i nedavnu intrigantnu izjavu Marka Livaje.

- Zanimljivo, gledao sam Livajin intervju za Hajdukovu klupsku televiziju. Rekao je tada da treneri u nogometu stalno nešto crtaju, pišu, stalno neke oklope. Rekao je da mu zbog takvih nacrtanih akcija i shema tijekom utakmice dođe da ode s terena. Na koga se to odnosi, ne znam.

Hajduk je od osmog prosinca, od moguća 21 boda osvojio 10 bodova.

- Hajduk je najbolji nogomet igrao kad je trener bio Dambrauskas, imali su glavu i rep. Stvarali su šanse, bez obzira na to što nisu bili prvi, ali igrali su nogomet. Ne podcjenjujem druge trenere, već govorim mini analizu, od ovih što se događalo. On je dobro posložio i vodio, zaključio je Ivković.

U derbiju kola Dinamo je pobijedio Rijeku s minimalnih 1:0 te smanjio zaostatak za vodećim dvojcem na ljestvici. Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz to što aktualni prvak ima utakmicu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 23:45