Kalinić, Ljubičić i Livaja

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
ZAOKRET U KARIJERI

Gotovo je: Hajdukov dragulj jutros je napustio pripreme i otišao na jednogodišnju posudbu

Još se čeka se Ljubičićev potpis na posudbu, razmjena dokumentacije klubova i službena objava
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. lipanj 2022. 12:58

Marin Ljubičić napustio je u subotu ujutro pripreme Hajduka u Austriji i priključio se svom novom klubu LASK-u iz Linza. U austrijskom prvoligašu provest će posudbu sljedeće sezone, do ljeta 2023. bit će u redovima Crno-bijelih.

Iz Bad Waltersdorfa, pripremne baze Bijelih, zaputio se u LASK s kojim Hajduk ima dobru relaciju još od prošlosezonskog transfera Lukasa Grgića koji je došao upravo iz tog kluba. U LASK-u Ljubičić mora proći liječničke preglede, a potom, bude li sve po planu, u nedjelju slijedi potpis posudbe i službena objava klubova. Uz posudbu LASK ima i opciju otkupa ugovora igrača koji s Bijelima ima obvezu do ljeta 2026. godine.

image
JAKOV PRKIC Cropix

Marin Ljubičić debitirao je u Hajduku sa 19 godina i 20 dana postigavši pogodak odmah na prvenstvenoj premijeri kontra Šibenika u ožujku 2021. godine.

Međutim, prošle, netom završene sezone, Ljubičić je ostao na dva pogotka u 30 HNL nastupa. Imao je solidnu minutažu za 20-ogodišnjaka, ali dojam je da je učinak mogao biti i konkretniji, s izraženijom statistikom. Osim u prvenstvu zabijao je u Kupu (4) i Europi (2), uz Sahitija jedini je igrač Bijelih koji je postizao pogotke u sva tri natjecanja.

Međutim, nije mu to pomoglo da uvjeri struku kako će se sljedeće sezone biti oslonac za još više klupske ciljeve. Stoga je poslan na posudbu u ambiciozni austrijski prvoligaš koji je prodao svog dosadašnjeg centarfora Marka Raguža, Hrvata čiji otac vuče porijeklo iz Stoca.

Prošle sezone LASK je zauzeo osmo mjesto, nakon nekoliko godina uz bok Salzburgu spustili su se u donji dio poretka i sljedeće sezone žele se vratiti u sam vrh. Odlaskom u LASK prekinute su špekulacije oko nove destinacije za Ljubičića koji bi u klubu iz Linza trebao vratiti samopouzdanje i zabijati kao nekoć u juniorskim danima kada je uz asistencije Stipe Biuka došao do 25 pogodaka u Prvoj HNL juniora u sezoni 2020/21. Uz to, Domančić je tada bio drugi strijelac juniora sa 14 pogodaka, a danas je igrač sa istekom ugovora u Hajduku. Zahtjevni su razvojni procesi mladih igrača.....

No, vratimo se Ljubičiću koji je za seniorski Hajduk upisao ukupno 44 nastupa uz devet pogodaka i četiri asistencije kroz sezonu i pol igranja u bijelom dresu, ali od danas bi i službeno trebao biti koncentriran na austrijsku Bundesligu koja 23. srpnja starta s novom sezonom, a prva utakmica LASK-a je domaćinstvo Austriji Klagenfurt.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:21