TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
TUGA I PONOS

Golemo razočaranje u Hajduku: ‘Moji igrači su popadali u svlačionici! Po meni je ovo najjača momčad Lige prvaka‘

‘Vježbali smo jedanaesterce, ali vratnice nisu bile na našoj strani‘, kaže trener Hajduka nakon drame.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. veljača 2022. 22:12

Trener Hajdukovih juniora Mario Budimir prenio je razočaranje svojih igrača nakon dramatičnog ispadanja iz Lige prvaka od Atletica iz Madrida.

- Razočaranje je veliko, igrači su popadali u svlačionici. Naravno da smo razočarani, ali rekao sam im da sam ponosan na njih, lavovski su odigrali 94 minute protiv izuzetno jakog Atletica. Premda smo vježbali jedanaesterce, vratnice nisu bile na našoj strani, ni u 90 minuta, ni poslije u penalima - kaže Budimir, koji smatra da je Atletico među najjačima u Ligi prvaka i da će daleko dogurati.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- Gledao sam i druge utakmice play-offa, po meni je Atletico najjači i mislim da će otići daleko. U najavi utakmice sam s pomoćnicima razgovarao da će, tko od nas prođe, otići daleko. Znali smo njihove kvalitete, da se ne možemo nadigravati s njima po cijelom terenu, već da ćemo se spustiti defanzivno i čekati priliku iz tranzicije ili iz prekida. Dočekali smo je, nažalost nije ušlo.

Atletico je dominirao u prvom poluvremenu, Budimir priznaje da su 'bili tići' u tih prvih 45 minuta prebrzo gubili loptu kada bi došli do nje.

- Ono gdje smo trebali biti bolji je kad smo imali loptu, trebali smo biti malo mirnijii s njom i tu su neki pojedinci trebali malo bolje to odraditi. U drugom poluvremenu smo to malo poboljšali, uzeli smo neki posjed, ali kad smo mi imali loptu, i protivnik bi se spustio dolje i to je bila neka šahovska partija, gdje se uzimalo malo rizika.

I pljesak publike na kraju potvrđuje dai mladi hajdukovci nemaju što predbacivati.

- Navijači znaju prepoznati rad i htijenje, požrtvovnost. Nosili su nas cijelu utakmicu, rekao sam da ćemo uz njihovu podršku dati i više nego što objektivno možemo. Zahvaljujem im na tome, bili su odlični, njihov pljesak je znak da smo odradili sve što smo mogli. Nažalost, za potpuno zadovoljstvo je nedostajao prolazak na jedanaesterce.

Hajdukovim juniorima ovo je bio premijerni nastup u Ligi prvaka.

- Prvi put smo igrali Ligu prvaka, odmah smo prezimili tu, što je ogroman uspjeh. Igrali smo s velikim klubom i nažalost ispali. Nadam se da će Hajduk biti redovan sudionik sljedećih godina. Još draže bi mi bilo da prva momčad uđe u Ligu prvaka, pa bismo onda mi automatski osigurali igranje u našoj Ligi prvaka mladih - s najljepšim željama za cijeli hajdučki puk zaključio je Budimir.

Linker
24. travanj 2024 04:48