Francois Vitali

 Nicolas Maeterlinck/afp/profimedia
PROJEKT ZAVRŠIO DEBAKLOM

Evo zašto je novi direktor Hajduka nedavno dobio otkaz: ‘Neka se gube, s njima smo postali katastrofa‘

Novi sportski direktor Hajduka posljednji posao neće po dobrom pamtiti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. rujan 2024. 10:02

Novi sportski direktor Hajduka François Vitali posljednji posao neće po dobrom pamtiti. Već smo pisali o njegovoj svijetloj točki u karijeri kada je u Lille uspio dovesti Edena Hazarda. Ipak, epizodu u Troyesu će htjeti što prije zaboraviti. Dva puta u tri godine s Troyesom, gdje je bio i sportski direktor i šef nogometne akademije, ispadao je u niži rang, a njegov period u francuskoj momčadi, inače razvojnom klubu Manchester Cityja, kulminirao je rijetko viđenim incidentom poslije kojeg je ubrzo bio bivši.

Naime, Troyes se remijem protiv Valenciennesa (1:1) svega dva kola prije kraja prvenstva našao pred ispadanjem u treću ligu. Takav rasplet bi se u konačnici i dogodio da Bordeaux zbog financijskih problema nije izbačen u niži rang što je na koncu spasilo Troyes. Uglavnom, pred sam kraj utakmice igrači Troyesa teren su zasuli bakljama kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. Uslijedila je, međutim rijetko viđena scena. Igrači su, naime, s tim istim bakljama gađali potom svoje navijače na tribini!?

Uslijedile su oštre sankcije, klub je kažnjen oduzimanjem osvojenog boda, nogometaši koji su sudjelovali u incidentu dobili su po nekoliko utakmica suspenzije, a Vitali je također kažnjen zbog nesportskog ponašanja. Zabranjeno mu je prisustvo na jednoj utakmici Troyesa te pristup sudačkoj svlačionici.

image

Francois Vitali

Nicolas Maeterlinck/afp/profimedia

City nije ispao Troyesu majka nego zla maćeha zbog čega navijači zazivaju promjenu vlasničke strukture, a glasu javnosti priključio se i bivši nogometaš Jerome Rothen.

- Neka se City gubi. Troyes je s njima postao katastrofa. Prvo zadnji mjesto u prvoj ligi i ispadanje, a sada smo i na dnu druge lige. Ne trebaju nam - kazao je.

Vitali je tada stao u obranu vlasnika.

- Volio to on ili ne, ali nogomet evoluira. Postaje globalan i to je ono što treba francuskom nogometu. Čak ću reći da Francuskoj treba više investitora kao što je City - kazao je.

Mjesec dana kasnije uslijedio mu je otkaz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 10:46