BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TRENUTAK ODLUKE

Doveden je u Hajduk kao čovjek odluke i odgovorio izazovu, iako igrom nije oduševio

Trajkovski nema veliki radijus kretanja na travnjaku s obzirom na kondicijske deficite
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. studeni 2023. 15:37

U najavi susreta u Sportskim novostima upitali smo se "može li Trajkovski pogotkom riješiti utakmicu?". Pročitao ili ne, ali odgovorio je Makedonac tom izazovu. Zabio je prvi pogodak u Hajduku u sedmom nastupu, odnosno, u šestoj odigranoj utakmici u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Trebalo mu je 250 minuta za prvijenac u bijelom dresu i prvi zgoditak u klupskom nogometu nakon svibnja ove godine kad je zabio u dresu saudijskog Al Fayha.

- Mislim da je najbitnije što smo dobili utakmicu, uzeli tri boda kući i sad jednostavno moramo nastaviti ovako, uzimati što više bodova, to je najbitnije svima. Znali smo da Rudeš ima visoke stopere. Želio sam tražiti dubinu da napravim prostora za druge igrače. Hvala Bogu, u drugom poluvremenu smo iskoristili jedno ubacivanje. Sretan sam što sam zabio prvi pogodak za ovaj klub. Nadam se da će ih biti što više - istaknuo je strijelac pobjedonosnog pogotka nakon subotnje utakmice.

image

Aleksandar Trajkovski

ANTE CIZMIC Cropix

Trajkovski je zabio, ali nije igrom oduševio. Iskusni igrači znaju iz jednog poteza riješiti utakmicu, međutim, evidentno je da je Trajkovski daleko od razine uvjerljive tjelesne spremnosti. Čak mu je lakše igrati središnjeg napadača nego krilnog, premda je razvidno da bi 31-godišnji Makedonac bio iskoristiv na poziciji polušpica, odmah iza središnjeg napadača Marka Livaje. Igrač je to koji nedvojbeno puno zna, ali trenutno nema veliki radijus kretanja na travnjaku s obzirom na kondicijske deficite uzrokovane dugim neigranjem.

U svakom slučaju, za početak je dobro da je Trajkovski krenuo s pogocima. Zato je i došao u Hajduk s etiketom pojačanja. Igrača koji će odlučivati utakmice, a neće biti prolaznik na Poljudu. Ionako je previše takvih...

- U narednim utakmicama trebamo malo bolje reagirati. Vjerujem da će to doći s utakmicama, da se izgradimo kao ekipa - podvukao je Trajkovski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. lipanj 2024 13:03