Ivarn Jurić Hajduk

 Profimedia, SN
ČEKA SE BLAGOSLOV UPRAVE

Dolazak Ivana Jurića u Hajduk pitanje je trenutka, samo dvije stvari mogu ugroziti veliki posao na Poljudu

U situaciji u kojoj se Hajduk danas nalazi, dolazak Ivana Jurića izgleda kao pravi dar s neba
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. lipanj 2024. 18:54

Iz Splita stižu signali da je tercet Ivan Bilić - Nikola Kalinić - Ivan Jurić dogovorio sve detalje oko Jurićevog dolaska u Hajduk. Sad se čeka "blagoslov" članova Nadzornog odbora.

Njima sporne sporne mogu biti dvije stavke. Jedna je Jurićeva plaća kojoj moramo pribrojati i plaću kompletnog stožera. Jurić vjeruje samo svojim ljudima i bez njih će teško doći na Poljud. No, Jurić je zasigurno svjestan da Hajduk nije Torino, a da je i naša liga nekoliko stepenica ispod Serie A. Plus što je Hajduk njegov klub.

Druga sporna stavka mogao bi biti budžet za pojačanja. Jurić je u Veroni i Torinu uvijek inzistirao na njemu, kako bi mogao pronaći igrače koji bi se uklopili u taj budžet, a da je u njima vidio ono što mu treba na terenu. Tek postavljeni predsjednik Ivan Bilić teško mu može dati konkretan odgovor, a ako ga i da on će biti poprilično uvjetovan. Proda li se Pukštas za željenih 10 ili više milijuna, neki će se prostor za pojačanja otvoriti. Dodatni bi bonus mogao biti i eventualni ulazak u Konferencijsku ligu, ali to je opcija koju treba čekati do konca kolovoza.

image
ITALY PHOTO PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Italy Photo Press/zuma Press/profimedia

Postoji još jedna stavka, ali ona ustvari nije sporna. Jurić će doći samo ako dobije kompletne ovlasti glede prve momčadi. S obzirom na to da Hajdukov predsjednik Ivan Bilić ima tek malo više od mjesec dana staža u nogometu, a Nikola Kalinić još manje u ulozi sportskog direktora, jasno je da oni mogu biti samo sretni što bi Jurić sve ovlasti prebacio na svoja leđa. Neupitno je da o slaganju momčadi zna daleko više od Kalinića i da bi mu mogao biti izvrstan učitelj.

U situaciji u kojoj se Hajduk danas nalazi, dolazak Ivana Jurića izgleda kao pravi dar s neba. A za takav dar moraš dati sve što imaš na raspolaganju, pa i više od toga ako treba.

Ne vjerujemo da članovi Nadzornog odbora toga nisu svjesni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. lipanj 2024 18:54