PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
APSOLUTNI POTHVAT

Dinamovci nakon rušenja Hajduka: ‘Bacat ćemo se na glavu za naslov prvaka, bio bi to veličanstven uspjeh!‘

‘Naša je najveća želja osvojiti naslov i vratiti juniorsku Ligu prvaka u Maksimir‘, priča Jozo Bandić.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. travanj 2022. 06:04

Znamo ga nazvati najtrofejnijim Dinamovim trenerom, jer to je, jednostavno, činjenica. Jozo Bandić ni sam ne zna koliko je naslova u njegovim vitrinama, deset godina vodio je Dinamove kadete, naosvajao se prvenstava i Kupova, krajem prošle sezone preuzeo je juniore i odmah s njima osvojio Kup. A ove su se sezone Dinamovi juniori i dalje u borbi za oba trofeja, u utorak su u Splitu pobijedili Hajduk nakon jedanaesteraca i plasirali se u polufinale.

- Bila je teška, prava utakmica dva najveća rivala. Odlučili su jedanaesterci, mi smo zabili četiri, naš golman Mandić obranio je jedan i ušli smo u polufinale. Naravno da smo svi skupa sretni i zadovoljni, iako nas ključni izazovi sezone tek čekaju, nismo još napravili ništa - javio se u četvrtak Jozo Bandić, koji i u prvenstvu ima visoke ambicije, Dinamo stoji vrlo dobro.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

- Naša je najveća želja osvojiti naslov prvaka, vratiti juniorsku Ligu prvaka u Maksimir. Igrat ćemo još jednom s Hajdukom u Splitu, imamo još utakmicu i protiv Lokomotive, Varaždina, Rudeša..., ima još utakmica do kraja. Kup nam je, naravno, također cilj, ali mi ćemo se bacati na glavu opet budemo prvaci.

Što sigurno neće biti lako, jer na vrhu ljestvice je gužva. Naime, Hajduk ima 52 boda, Dinamo 49 i utakmicu manje, Gorica i Lokomotiva imaju 47...

- Bio bi za nas stvarno veliki uspjeh kad bismo postali prvaci. Jer, u startu je, još na početku sezone, odlučeno da će desetak naših juniora igrati za Dinamo II u Drugoj HNL, zato smo veći dio sezone bez njih. Sad smo ih povukli četvoricu za ovu utakmicu u Splitu, nekad ih priključimo kad možemo, no uglavnom smo bez njih i zato su nam rezultati ove sezone još dojmljiviji. Dat ćemo sve od sebe da na kraju podignemo pehar.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Hajduk, primjerice, nema tih problema, Bijeli su sve juniorske snage usmjerili baš na juniorsku momčad, Hajduk nema B momčad.

- Da, vidjelo se to i u Splitu, na utakmici su bili i predsjednik Jakobušić, igrači i treneri prve momčad, Hajduk je igrao s najjačim snagama koje ima u juniorskoj kategoriji. Kažem, nama je veliki dio igrača u B momčadi i zato bismo bili posebno sretni kad bismo, praktički, s našom momčadi Juniora 2 osvojili naslov. Bio bi to apsolutni pothvat. No, idemo utakmicu po utakmicu.

Zamolio je Bandić da istaknemo još jednu stvar.

- Moram pohvaliti i zahvaliti Hajduku na odličnoj organizaciji utakmice, bili su domaćini jako korektni, sjajno su nas primili, kako i treba biti. Uskoro opet igramo u Splitu, nadam se još jednom odličnoj utakmici i, naravno, našoj pobjedi, uvijek je uspjeh u tim derbijima poseban osjećaj. Ali, polako, sad se spremamo za prvu iduću utakmicu, ne razmišljamo trenutno o Hajduku niti o Kupu. Nikad se ne zna što još sve čeka, ima protivnika koji jednu utakmicu igraju s najboljim juniorima, onda drugu igra bez njih, jer igraju za neku drugu momčad. Recimo, Osijek je protiv nas igrao i s igračima koji igraju Drugu HNL, a protiv Hajduka ti isti igrači nisu igrali. No, tako je, kako je, na sve treba biti spreman, vjerujem da možemo nadići sve te prepreke i postati prvaci, vjerujem da će se iduće sezone opet igrati Liga prvaka u Zagrebu - zaključio je Jozo Bandić.

Već u subotu Bandićevi juniori gostuju u Varaždinu, a četiri dana kasnije u Maksimir stiže Rudeš. Nakon pobjede u Splitu u četvrtfinalu Kupa očekuje se da Modri nastave trijumfirati.

Linker
25. travanj 2024 19:09