Marko Rog i dalje drži rekord po ulaznom transferu

 Expa/ Sportida/ Ziga Zupan/Avalon/Profimedia
MODRI SE NE BOJE ULOŽITI

Dinamo je apsolutni rekorder po ulaznim transferima: Rog uvjerljivo najskuplji, Šutalo na drugom mjestu

Na popisu 10 najvećih dolaznih transfera su svi osim trojice stigli na Maksimir
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. lipanj 2022. 06:20

Na popisu ulaznih transfera u Hrvatskoj nogometnoj ligi rekorder je i dalje Marko Rog, kojeg je Dinamo prije sedam godina doveo iz Splita za pet milijuna eura.

A odmah iza Roga smjestio se ovaj svježi dolazak Boška Šutala u Maksimir, za kojeg je Dinamo Atalanti platio, prema dostupnim informacijama, (oko) 3,5 milijuna eura, a spominje se i postotak od možebitnog sljedećeg transfera.

To je ujedno i najveća svota koju je Dinamo ikada platio za obrambenog igrača, kao i za igrača dovedenog iz inozemstva. Po tim je kriterijima, eto, Šutalo rekorder. A na drugom je mjestu po najviše plaćenoj odšteti za nogometaša koji je došao iz inozemnog kluba, Čileanac Junior Fernandes, kojeg je Dinamo 2014. godine, nakon što je prvu sezonu proveo na posudbi u Dinamu, otkupio od Bayera iz Leverkusena za 2,5 milijuna eura...

Šutalo je na popisu deset najvećih ulaznih transfera u HNL uskočio ispred Luke Ivanušeca i Ivana Nevistića, za koje je Dinamo platio Lokomotivi, odnosno, Rijeci, po tri milijuna eura. Ivanušec je došao prije tri godine, a Nevistić lani i prošlu je sezonu proveo na posudbi u Lokomotivi.

Na petom je mjestu transfer Petra Bočkaja iz Osijeka u Maksimir, za lijevog je braniča Dinamo zimus platio Osječanima odštetu od 2,7 milijuna eura, kako navodi Transfermarkt.

Sudeći po tom portalu, tek je nešto jeftiniji bio Iyayi Atiemwen, koji je prije tri godine iz Gorice preselio u Dinamo za čak 2,65 milijuna eura. I nije opravdao uloženi novac, za razliku od Lovre Majera, koji je godinu ranije iz Lokomotive došao u Maksimir za 2,5 milijuna eura, a identičnu je odštetu ovoga ljeta bečkom Rapidu Dinamo platio i za Roberta Ljubičića. Dinamo je odlično trgovao i s Marcelom Brozovićem, plativši ga Lokomotivi 2,4 milijuna eura prije devet godina.

Inače, 13-orica su nogometaša na popisu deset najvećih ulaznih transfera u HNL, budući da po dvojica dijele treće, šesto i deseto mjesto. Na tom je popisu čak deset dolazaka igrača u Dinamo, te transferi trojice nogometaša koji su pojačali Hajduk.

NAJVEĆI ULAZNI TRANSFERI HNL-a

1. Marko Rog, iz Splita u Dinamo - 5 milijuna eura (2015.)

2. Boško Šutalo, iz Atalante u Dinamo - 3,5 milijuna eura (2022.)

3. Luka Ivanušec, iz Lokomotive u Dinamo - 3 milijuna eura (2019.)

Ivan Nevistić – iz Rijeke u Dinamo, 3 milijuna eura (2021.)

4. Petar Bočkaj, iz Osijeka u Dinamo – 2,7 milijuna eura (2021.)

5. Iyayi Atiemwen, iz Gorice u Dinamo - 2,65 milijuna eura (2019.)

6. Lovro Majer, iz Lokomotive u Dinamo - 2,5 milijuna eura (2018.)

Robert Ljubičić, iz Rapida u Dinamo - 2,5 milijuna eura (2022.)

7. Marcelo Brozović, iz Lokomotive u Dinamo - 2,4 milijuna eura (2013.)

8. Anas Sharbini, iz Rijeke u Hajduk - 2 milijuna eura (2009.)

9. Senijad Ibričić iz Zagreba u Hajduk - 1,8 milijuna eura (2008.)

10. Mario Mandžukić, iz Zagreba u Dinamo - 1,5 milijuna eura (2007.)

Niko Kranjčar, iz Dinama u Hajduk - 1,5 milijuna eura (2005.)

Linker
04. kolovoz 2022 19:05