ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SVE SE ZNA

Derbi sezone sudi najmlađi sudac HNL-a: Evo tko će dijeliti pravdu Dinamu i Hajduku na Maksimiru

VAR sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, a njegov asistent Vedran Đurak
Piše: SNObjavljeno: 11. prosinac 2023. 16:15

Po drugi put najveća nada sudačke organizacije, Patrik Kolarić, arbitrira u najvećem hrvatskom derbiju, po drugi put će povesti momčadi na maksimirski centar. Debitirao je u derbiju 21. svibnja 2022. godine kada je Dinamo u posljednjoj utakmici te sezone pobijedio Hajduk 3:1.

Bijelima je dosad sudio 11 puta, od čega su upisali sedam pobjeda. Što je još važnije, tih sedam uspjeha Hajduk je u susretima koje je sudio Kolarić upisao u posljednjih osam utakmica. Jedini poraz u toj seriji stigao je na Rujevici početkom listopada ove godine (0:1). U aktualnoj sezoni Kolarić je pravdu Bijelima ukupno dijelio u šest utakmica gdje je Hajduk zabilježio omjer 5-0-1. Dinamu je 28-godišnji Čakovčanin ukupno sudio osam utakmica u kojima su Modri uzeli pet pobjeda uz jedan remi i dva poraza. Ove sezone Dinamu je sudio tri utakmice, Zagrepčani su dobili samo jednu, sa Rijekom na Maksimiru, dok su neriješeno odigrali sa Goricom, a izgubili također od Gorice u gostima krajem listopada.

Nedjeljni derbi bit će Kolariću 12. utakmica HNL-a ove sezone, a najjači dvoboji dosada su mu bili dvaput jadranski derbi. maksimirski susret Dinama i Rijeke, te ogled Rijeke i Osijeka na Rujevici. U Europi je ove jeseni dobio dva dvoboja klupskog nogometa, kvalifikacijski ogled Konferencijske lige Dundalka i Magpiesa, te susret Lige prvaka mladih Ruch - Midtylland, uz tri susreta kvalifikacija reprezentacija U-17 i U-21.

Kolarić

Hajduk 11 7 1 3 22 (66%)

Dinamo 8 5 1 2 16 (66 %)

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 22:07