Bruno Marić

 NIKICA PUHALO/Mojportal.hr/Cropix
UZBURKANI DUHOVI

Bruno Marić o incidentu: ‘Bel je ispravno postupio, Lekina reakcija potkopava autoritet sudaca‘

"Sudac je sukladno smjernicama Uefe neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem"
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. srpanj 2023. 23:43

Crveni karton koji je Ivan Leko dobio na kraju prvog poluvremena u Superkupu žestoko je uzburkao nogometne duhove. Baš kao i izjave koje je dao odmah nakon utakmice. Šef sudaca Bruno Marić ovako je vidio spornu situaciju.

- U incidentu koji se zbio u 45.+1 minuti, sudac utakmice donio je ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca. Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama UEFA-e neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio.

Toliko od Marića, vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani po pitanju kazne za Leku koji je od dolaska na klupu Hajduka imao vrlo dobar i afirmativan odnos sa sucima. Sve do Superkupa...

Linker
26. travanj 2024 13:41