VOJKO BASIC Cropix
ZANIMLJIV KOMENTAR

Bivši napadač Dinama i Hajduka: ‘Modri imaju lijepu prednost, ali ne smiju se opustiti, to donosi probleme...

Bivši napadač Dinama i Hajduka pomoćnik je Anti Miši u Al-Faisalyju, u Saudijskoj Arabiji
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. studeni 2022. 23:15

Bivši napadač Dinama i Hajduka, te hrvatski reprezentativac i osvajač bronce na SP u Francuskoj 1998. godine, Ardian Kozniku (55), trener je u Saudijskoj Arabiji. Pomoćnik je Anti Miši u drugoligašu Al-Faisalyju, klubu u kojem je bliskoistočnu karijeru počeo i Zlatko Dalić. Sad se Miše i Kozniku bore za povratak u Prvu ligu, drugi su, nakon 12 kola, s bodom manje i utakmicom manje od Al Akhdouda.

Ovih je dana Kozniku na odmoru u Zagrebu i odmah nam je rekao da su Miše i on pratili utakmice HNL-a, kao i sve Dinamove nastupe u Ligi prvaka...

- Dinamo je dobro igrao, baš smo obojica uživali gledajući Plave u elitnom natjecanju. Zaslužuju samo čestitke - kaže Kozniku.

A kad su igrali međusobno Dinamo i Hajduk? Miše je, ne treba to ni pitati, navijao za Hajduk, a vi? U karijeri ste igrali za oba kluba...

- Reći ću ovako: navijao sam za dobar nogomet i da pobijedi bolji!

image

Ardian Kozniku (desno)

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

A je li Dinamova bodovna prednost dostatna za osvajanje naslova ili će, pak, biti još žestoke borbe na proljeće između Dinama i Hajduka?

- Gledajte, Dinamo je doista ostavio sjajan dojam jesenas, napravio je fantastične stvari, iako nije bilo lako konkurentno igrati u Ligi prvaka, te istodobno držati vrh u domaćem prvenstvu. Stvorili su Plavi lijepu zalihu bodova, ali ništa još nije gotovo. Ne smiju se nimalo opustiti jer svako opuštanje može donijeti probleme. No, budu li igrali kao jesenas, Zagrepčani su onda već sad na korak do novog naslova. Kvalitetniji su, imaju širi roster igrača, a i kudikamo su iskusniji od Splićana. Treba svakako istaknuti da je trener Ante Čačić napravio izvrstan posao, fantastično je vodio momčad. A Dinamovi su igrači sretni i zadovoljni, stvoreno je idealno ozračje u kojem svi uživaju i ostvaruju odlične rezultate.

Može li baš ta Dinamova dugačka klupa, koja je jesenas bila prednost, na proljeće donijeti probleme u Maksimiru? Neće, naime, više biti europskih utakmica, neki će sigurno manje igrati, može li se javiti nezadovoljstvo u svlačionici?

- Ne vjerujem. Dinamo je preveliki klub da ne bi to znao na vrijeme riješiti. Vidjet ćemo što će se događati u zimskom prijelaznom roku, sigurno će biti nekih odlazaka, ili prodaje ili odlazaka na posudbu jer Plavima više nisu potrebne dvije momčadi kao dosad.

Hoće li u utrci za naslov presuđivati međusobne utakmice Dinama i Hajduka ili će se o prvaku odlučivati na ostalim dvobojima?

- Svaka je utakmica jednako važna, svaka utakmica donosi tri boda. Istina je da će derbiji biti Hajdukova prilika za smanjivanje prednosti Plavih, ali u tim derbijima Dinamo može i učvrstiti svoje vodstvo i osloboditi se pratnje. Dinamo ima veliku, teško dostižnu bodovnu prednost, ali ne smije se opustiti - smatra Kozniku. P. Jurišić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 04:08