Kristian Fućak

 TOMISLAV KRISTO Cropix
‘KARLO VELIKI‘

Zamalo je propustio okršaj sa svojim Osijekom, pa ga nokautirao: ‘Svi donedavni suigrači su mi čestitali‘

Robusni ofenzivac Kristian Fućak s dva je gola sredio klub s kojim je pod ugovorom
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. travanj 2023. 20:18

Velika subota u režiji “Kristiana Velikog” bila je savršen dan za Goricu. Pobjeda 2:0 nad Osijekom i poraz Šibenika 0:1 u Rijeci doveli su Velikogoričane na četiri boda zaostatka od željenog devetog mjesta, a ostalo je još osam utakmica da se izvede potpuni preokret i prestigne Šibenik.

Osijek je s dva pogotka srušio najviši igrač domaćih Kristian Fućak (193 centimetra), koji je po dva kriterija mogao ovu utakmicu i propustiti.

Čudo fizioterapeuta

Prvi je zbog činjenice da je posuđeni igrač Osijeka u Gorici, a drugi ozljeda gležnja lijeve noge koju je zaradio protiv Dinama u prošlom kolu. Osijek u ugovoru ipak nije stavio klauzulu da ne smije nastupati u međusobnim dvobojima, dok je fizioterapeut Domagoj Prnjak s kolegama prošlog tjedna napravio malo čudo i osposobio Fućka za nastup.

- Gležanj sam ozlijedio još u prvom poluvremenu utakmice s Dinamom, ali sam na poluvremenu popio Brufen želeći nastaviti, no morao sam van u 48. minuti. Najoptimističnija prognoza liječnika bila je da ću možda biti spreman za gostovanje u Šibeniku 14. travnja, ali fizioterapeut Prnjak i ja nismo se predavali. Svaki dan dvije terapije, struja, magneti, masaže i uspio sam odraditi zadnji trening pred utakmicu i startati protiv Osijeka. Fizioterapeutima svaka čast na trudu, ovo je i njihova pobjeda - otkriva Fućak, 24-godišnji napadač s Grobnika, koji je u Turopolju konačno dočekao da krene prvoligaškim stazama svojih slavnih susjeda, braće Anasa i Ahmada Sharbinija, Siniše Linića i Sandra Klića.

Trebalo mi je vremena

Kako je bilo na zimu napustiti redove trećeplasiranog Osijeka i doći u uvjerljivo posljednji klub HNL-a?

- U Osijeku sam imao komotnu situaciju borbe za Europu, dok je Gorica zadnja i kada tu dođeš odmah su očekivanja da budeš glavni i svojim učinkom doneseš spas, što nosi sa sobom i veliki psihološki pritisak. No, kako u Osijeku nisam dobivao šansu koliko sam želio, meni je posudba u Goricu bila veliki izazov i motiv da se konačno dokažem u prvoj ligi. Trebalo mi je malo vremena da dostignem formu, ali kada sam zabio onaj pobjednički gol protiv Lokomotive znao sam da se otvorilo i da ću početi zabijati kao nekad za Orijent u drugoj ligi.

Taj prvi gol bio je za brata Edija, za koga su bila ova dva?

- Ova dva su za mene i moje samopouzdanje, kao i za vjeru cijele momčadi da ćemo ostati u ligi.

Jesu li Osječani išta poručili nakon što im je snove uništio njihov igrač?

- Sve je bilo korektno, svi donedavni suigrači su mi stisnuli ruku i čestitali jer znaju da smo svi profesionalci - danas si ovdje, a sutra tamo. Ja sam njima od srca poželio treće mjesto i nastup u Konferencijskoj ligi.

To može biti i želja za sebe?

- Naravno jer moguće je da se na ljeto vratim u Osijek, ali u ovom trenutku predaleko je o tome razmišljati, misija u Gorici je apsolutni prioritet.

Top razina nužnost

Do kraja je osam kola, ali petak je ipak ključan s gostovanjem kod Šibenika. Samo njih možete prestići, a idealan put je pobijediti ih u izravnom dvoboju jer matematika je jasna - treba vam pet bodova više od Šibenčana za skok na deveto mjesto?

- Potpuno smo svjesni važnosti utakmice u Šibeniku i znamo da trebamo pobijediti, nema kalkuliranja da uzmemo bod, pa ostane još sedam utakmica i slično. Jednako tako svjesni smo da je Šibenik dobar, nije slučajno dvaput pobijedio Dinamo, a zamalo je i u subotu u Rijeci ostao neporažen. Ipak, ono što je najvažnije jest da mi na Šubićevcu budemo na top nivou naše igre. Bude li tako, tri boda će doći u Veliku Goricu - optimist je Kristian Fućak.

10 utakmica ima za Goricu uz četiri postignuta gola

18 utakmica ima za Osijek uz nijedan postignuti gol

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 08:17