Dominik Kotarski

 Screenshot (paok, Twitter)
JAVIO SE ZA SN

SLUŽBENO! Hrvat potpisao ugovor karijere: ‘Bilo je kontakata s Dinamom, ali htio sam baš ovo‘

Kotarski je Gorici napravio povijesni posao, klub će na njemu zaraditi barem dvostruko.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. lipanj 2022. 09:49

PAOK ima velike ambicije, a Dominik Kotarski je jedna od karata na koje je zaigrao da se domogne četvrtog naslova prvaka Grčke. Dvoglavi orlovi sa sjevera zadnji su put na stadion Toumba titulu donijeli 2019. godine, a minulu sezonu okončali su na drugom mjestu.

Kotarski je potpisao ugovor na četiri godine. Gorica, koja ga je kupila od Ajaxa za milijun eura, zaradit će barem milijun jer prema neslužbenim informacijama prodala ga je za dva milijuna i bonuse koji mogu donijeti još jedan.

Obostrane ambicije

Odličan posao predsjednika Nenada Črnka i kolege...

- Liječnički sam obavio, ugovor potpisao i sad se mogu posvetiti novoj ekipi. Trener Razvan Lucescu i direktor zagovarali su moj dolazak otkako je priča pokrenuta prije dva mjeseca. Definitivno su odlučili da je to - to. Baš su htjeli da dođem, drago mi je to za čuti. U ponedjeljak idemo na pripreme u Nizozemsku, s velikim očekivanjima sam stigao u PAOK – javio nam se Kotarski iz Soluna, gdje je sa suprugom Bernardom. Povezao nas je Vincenzo Cavaliere, menadžer koji je realizirao transfer...

- Zadovoljan sam i sretan, došao sam u ambiciozan klub koji se bori za trofeje, želi ih, igra Europu i mislim da je to pun pogodak. I ja sam ambiciozan, te smatram da sam napravio dobar korak naprijed u karijeri. Prije svega zahvaljujem se Gorici i predsjedniku Črnku, koji su mi sve ovo omogućili. Vjerovali su u mene kad sam im se priključio kao igrač na posudbi prošle godine.

Jedna uspješna sezona bila je dovoljna da privuče zanimanje...

- Gorica je bila dobar izbor, to je i bio plan. Trebale su mi minute u prvoligaškoj konkurenciji. U Ajaxu sam prošao dosta toga, ali nedostajala mi je malo veća natjecateljska razina. Procijenili smo da druga nizozemska liga više nije za mene, dok su u Ajaxu imali druge planove, iskusnije golmane. Nije bilo prostora da branim, a nije mi se sjedilo na klupi. Htio sam utakmice. Ciljano smo išli u Goricu, da ta sezona bude odskočna daska. Pokazalo se da je bila.

Kakvu Goricu ostavljate?

- Ponio sam krasne uspomene, a želim joj puno uspjeha!

Nemam loših osjećaja

Jesu li vas Kopljanici zakinuli za pravu prigodu? Kakve imate osjećate prema Ajaxu nakon svega?

- Iskreno, ne razmišljam previše o tome. Što je bilo, bilo je. Nemam loših osjećaja, niti mislim išta negativno. Možda je moglo biti drugačije, ali opet sve je išlo svojim putem. Prošao sam u Amsterdamu puno toga, doživio brojne lijepe stvari, mnogo toga naučio u nogometnom smislu i ojačao kao osoba. Ajaxu se mogu samo zahvaliti. Nema nikakvih loših misli između nas. No, PAOK je nova prilika, novi korak...

Je li teško bilo izvući ispisnicu od Nizozemaca?

- Rastali smo se korektno.

Kotarski je Zagorec iz Bedekovčine...

- Ali i Zagrepčanin jer od 12 godine sam živio u Zagrebu, išao u školu, odrastao, stekao prijatelje! No, rado dođem u Bedekovčinu, drago mi je što imam podršku...

U Dinamu je igrao do 18. godine kad se otisnuo u Ajax. Je li bilo poziva iz Maksimira da se vrati, je li mu žao što nije odradio dionicu u prvoj ekipi plavog kluba?

- Mogu reći da je bilo određenih kontakata, ali ja sam napravio svoj potez, a to je PAOK. Što će donijeti neka daljnja budućnost nikad se ne zna...

Pucaju na trofeje

PAOK igra i kvalifikacije Konferencijske lige, to je iskorak u Europu.

- Je, svakako, pucaju na trofeje, naslov prvaka i nacionalni Kup. Cilj je Liga prvaka 2023. godine. U grčkom prvenstvu bit će puno derbija, dobrih utakmica. Klubovi su kvalitetni, a podjelom lige u travnju kada kreće play-off za prvaka igrat će se samo izvrsni dvoboji s Panathinaikosom, Olympiacosom, AEK-om... Jako je to dobar nivo, za mene vrhunski izazov.

Pretpostavljamo da je bilo zanimanja i drugih klubova, jesu li vas privukli i fanatičnim navijačima i ludom atmosferom, potpuno suprotnom od one koju pamtite iz Gorice?

- I to je doprinijelo, kao i želja da se osvajaju trofeji. Svi želimo igrati pred punim tribinama i takvim navijačima. Apsolutno da me je to privlačilo. U Hrvatskoj nedostaje taj naboj kod mnogih klubova, fali navijača. Da, puno je utjecalo da odaberem PAOK, i to je dio priče o iskoraku u karijeri. Sve nosi svoje. Kao što je i jasan stava trenera Lucescua da sam ja taj kojeg treba također donio prevagu.

U PAOK-u je i dalje Antonio Čolak, iako se piše da bi mogao podignuti sidro...

- Imao sam dosta dugi liječnički pregled u petak, u subotu sam odradio što sam trebao za klub, a tek sam se poslijepodne išao pozdraviti sa svima. Čolak je ovdje, a u klubu ima i Balkanaca, pa će mi s te strane prilagodba biti lakša.

Uvijek ste težili velikim stvarima.

- Svi smo ambiciozni. I ja imam velike planove, a PAOK je trenutačno stanica koja vodi k tome. Ukoliko budem dobar i moja kvaliteta ispliva, mogu ići samo prema gore, u sam vrh - podvukao je Kotarski.

Linker
22. travanj 2024 04:29