NIKSA STIPANICEV Cropix
POZIV NA STRPLJENJE

‘Nerealno je očekivati da igramo kao Real Madrid, ali možemo kao Šibenik. Jednu stvar morate shvatiti...‘

Trener Damir Čanadi optimist je pred sraz 2. kola HNL-a u Velikoj Gorici
Piše: D. TrutinObjavljeno: 23. srpanj 2022. 08:43

Kao i u dvije prethodne sezone, Šibenik je novu kampanju otvorio porazom i u trećem pokušaju.

Na premijeri nove sezone HNL-a Rijeka je uzela bodove, ali dojam je kako je trebalo biti nešto drugačije da je Šibeniku bilo malo više sreće, ali i hrabrosti.

- Ja to tako nisam vidio. Uostalom, imali smo više prigoda za pogodak od Rijeke. Znači li to da je Rijeka igrala defenzivnije od nas? No, rezultat je jedino mjerilo i boli nas taj poraz. Međutim, to je već stvar prošlosti i moramo se okrenuti novoj utakmici u Gorici - vratio je brzo fokus na sljedećeg suparnika trener Šibenika Damir Čanadi.

image

Damir Čanadi

NIKSA STIPANICEV Cropix

Njegov Šibenik pokazao je da ima tu štofa, ali i mjesta za napredak.

- Pa, mi smo tijekom ljeta doveli 14 novih igrača, i to ne igrače koji vrijede 200 tisuća eura, već u skladu s našim budžetom. Nadalje, osim Austrijanca Salomona, koji je lani odigrao 2500 minuta, većina njih je bez pravog ritma. Stoga mislim da je nerealno očekivati da nakon nekoliko tjedana igramo kao Real Madrid, ali možemo kao Šibenik. Shvatite, treba nam malo vremena da se to sve posloži - traži malo vremena i strpljenja Čanadi senior.

Za susret s Goricom kadar će mu biti širi za tri nova imena. Bernardo Matić je registriran i ima pravo nastupa, pa konkurira na stoperskom mjestu, a povratnik Martin Pajić na desnom boku.

- Obojica su trenirali nekoliko dana s nama i putuju u Veliku Goricu. Bude li rezultat to tražio, mislim da mogu odigrati petnaestak minuta. Također, drago mi je što smo uspjeli registrirati još jednog stopera - Mislava Matića. Dobro je da imamo širinu kadra, da igrači osjete konkurenciju. Nadalje, važno je da imamo jaku klupu i da igrači koji ulaze u igru donose pozitivan impuls, baš kao što je bilo protiv Rijeke kada su ušli Dolček, Kreković i ostali.

Čanadi se nada da će uz igru u Turopolju i rezultat pomilovati njegovu momčad.

- Rekao bih da su šanse 50-50. I oni su izgubili od “big teama” Osijeka, kao i mi od Rijeke. Uz to, mislim da penal koji je suđen kontra Gorice nije bio, tako da smo u sličnoj situaciji. Mi se pripremamo za svaku utakmicu na način da želimo uzeti tri boda, pa je takva naša ideja i uoči Gorice - istakao je trener Narančastih, najavivši jednu-dvije promjene za meč protiv Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 08:00