Dominik Kotarski se pojavio u zračnoj luci u Solunu

 Sn
POGLEDAJTE DOČEK

Gorica napravila možda i najveći posao u povijesti kluba, a u HNL se vraća nekadašnji vratar Hajduka!?

Dominik Kotarski već je sletio u Solun, a pale su i prve fotografije s oduševljenim navijačima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2022. 14:03

Gorica je nedavno od Ajaxa otkupila Dominika Kotarskog. Za 22-godišnjeg golmana su Turopoljci su izdvojili milijun eura koje će uplatiti u nekoliko rata, a na njemu su u samo nekoliko dana zaradili dvostruko.

Naime, čini se kako je Gorica sve dogovorila s grčkim viceprvakom PAOK-om. Neslužbeno doznajemo da će PAOK za Kotarskog platiti dva milijuna eura što bi se uz određene bonuse za broj nastupa moglo popeti i na tri mlijuna. A s mogućim bonusima bi Kotarski mogao postati najveći izlazni transfer u povijesti Gorice (Iyayi Atiemwen je u Dinamo prodan za 2.65 milijuna eura).

Kotarski je u Ajax otišao iz Dinama prije 18. rođendana i to za dva milijuna eura. Za U-21 ekipu nizozemskog velikana je nastupio 60 puta da bi onda prošle godine otišao na posudbu u Goricu za koju je branio u 28 utakmica od kojih je osam završio bez primljenog gola. Ukupno je primio 38 golova i odveo Goricu do polufinala Kupa i šestog mjesta u HNL-u.

Turopoljci će izgleda na njemu zaraditi dvostruko, a možda i trostruko više nego što su ga platili Ajaxu.

Tijekom petka se pojavio i video dolaska Kotarskog u zračnu luku u Solunu, u pratnji njegovog menadžera Vincenza Cavalierea koji je odradio ovaj posao. Oduševljeni navijači su ga dočekali i već odradili fotografiranje s njim, a samo je pitanje trenutka kada će biti i službeno predstavljen.

"Ovo je ambiciozan klub, kao i ja. U ovome vidim veliku priliku. Želim pobjeđivati i boriti se za trofeje, a to je s PAOK-om moguće", rekao je Kotarski grčkim medijima po dolasku u zračnu luku.

Gorica će nakon prodaje Kotarskog krenuti u potragu za zamjenom, a šuška se da bi to mogao biti nekadašnji vratar Hajduka Karlo Letica koji trenutno brani boje rumunjskog Cluja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 03:53