Mislav Oršić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POSTOJI TOP-VARIJANTA

Za Dinamo bi Oršićev problem mogao ispasti idealan! Njegov menadžer za SN odgovorio na ključno pitanje

Kad bi ispalo po toj opciji, Dinamo bi od ljeta imao, kolokvijalno rečeno, i ovce i novce
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. travanj 2023. 20:51

Branko Hucika, menadžer Mislava Oršića, nalazi se u Southamptonu, gdje nastoji riješiti talačku krizu hrvatskog reprezentativca, koji je otet nogometu i kojem je otet nogomet. Engleski klub prevario ga je ove zime, ispostavilo se kako ga je kupio da ne igra, te Oršić osjeća ozbiljno posljedice. Ne samo na psihičko stanje i raspoloženje jer sanjao je da igra u Premier ligi, nego i status u reprezentaciji.

Izbornik Zlatko Dalić pozvao ga je u ožujku na kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, ali nije mu dao ni minutu, a po svemu sudeći za Ligu nacija u lipnju neće ga niti staviti na popis nastavi li se praksa da uopće ne igra u klubu. Zasad mu je Dalić tek poručio da će se čuti... No, za Oršića to ne bi trebao biti prioritet, možda je bolje da ga ne zove ako ga ne vidi kao ozbiljnog kandidata za nastup. Oršić mora ponovno igrati, te prezentacijama i golovima vratiti mjesto u nacionalnoj vrsti.

Ako Titanic nikad nije smio isploviti iz Southamptona, Oršić nikad nije trebao u njega uploviti, ali lako je biti general nakon bitke. Hucika je najavio kako će ostati i sljedeći tjedan na jugu Engleske, gdje je došao dogovoriti uvjete razlaza dok s klubom ne nađe zajednički jezik. Oršić apsolutno želi otići i koliko znamo prva opcija mu je Dinamo. Iako postoje i druge. Nema logike da bi ga Sveci u tome sprječavali.

Nekoliko varijanti

Jedna od varijanti je da ga puste bez odštete u Maksimir, a da ne moraju uplatiti ostatak transfera koji je bio 5,75 milijuna eura, od čega su dosad dali 3 milijuna eura. Takve planove mogla bi pokvariti neka druga ponuda Englezima, koja bi nadmašila tu svotu, te bi im se isplatilo podmiriti obveze prema Dinamu i prodati ga dalje. Iz Turske dolazi informacija da je zagrizao Galatasaray, koji želi osnažiti ekipu. Nedavno Livaković, sada Oršić, mame ih dinamovci...

Za prvog pojedini tamošnji mediji pišu da ipak neće kod njih, nego u Villarreal, a za drugog da ih jako zanima. Kako se radi o velikom klubu, koji ponovno ima europske ambicije, oni su sposobni platiti koliko će Englezi tražiti.

Oršić je zadnji put na terenu bio 1. ožujka. Radilo se o utakmici FA kupa s Grimsby Townom u kojoj su poraženi 2:1, a on je igrao 59 minuta. Silno se želio okušati u Premier ligi, a moglo bi se dogoditi da tih simboličnih šest minuta s Aston Villom 21. siječnja budu sve što je dobio. Tri mjeseca nije okusio prvenstveni nogomet. Southampton je i dalje zadnji na tablici. U posljednjih pet utakmica osvojio je jedan bod. No, trener Španjolac Ruben Selles unatoč tome nije našao za shodno sam sebi reći: “Pa, hajde da probam s Oršićem, valjda nešto vrijedi ako smo ga kupili. I ako je zabijao Chelseaju, Tottenhamu, West Hamu...”

image

Mislav Oršić

ADIL BENAYACHE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Adil Benayache/sipa Press/profimedia

Nenormalna situacija

Zašto?

- Za to ne postoji logično objašnjenje. Živ, zdrav, da mu je ovakva situacija, nije normalno. U kojem bi god klubu bio, imao bi neku minutažu. Još bih donekle razumio da se bore za prvaka, a i tada bi imao pravo očekivati koju minutu, a ne ovako kad su zadnji - kazao nam je Hucika.

No, za Dinamo bi ova priča mogla ispasti odlična ako se dobro izvede do kraja, tako da Modri prodaju Luku Ivanušeca i na njemu zarade, pa potom vrate Oršića. U šest mjeseci koliko ga nije bilo Ivanušec je dobio priliku na lijevom krilu, na poziciji koja mu je najbolja i napravi li transfer to će naplatiti, a hrvatski prvak u novi europski izlet išao bi opet s Oršićem. Za Dinamo bi konačan ishod bio da ima i Oršića i lovu. Porukom Oršiću da se vrati navijači Modrih izjasnili su se što žele. Klub se zasad javno o tome nije očitovao, iako je već u zimi postojala ideja da ga se pod hitno dovede natrag. Za što nije bilo vremena ni mogućnosti.

Huciku smo uhvatili telefonom dok je u Southamptonu sjedio s Oršićem na kavi. Pitali smo ima li što novo?

- Mislave, ima li što novo? - nasmijao se.

- Ništa - odgovorili su u glas.

Tako protječu tjedni igrača koji ima 30 godina i u prosincu je svojim golom donio Hrvatskoj treće mjesto na svijetu. U Southamptonovoj tamnici s malim prozorčićem. Koji je svakog dana sve manji. Dok ne razvali vrata i ponovno osjeti dah slobode. I nogometa. U Dinamu, Galatasarayu ili na nekom trećem mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 08:13