ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SUDAR U SLOVENIJI

Video: Zanimljivi pregovori uoči pobjede Dinama! Pogledajte golove Modrih i prvijenac novog pojačanja

Sljedeći suparnik Modrih u petak će biti Spartak iz Trnave, također u Lendavi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. lipanj 2022. 21:51

DINAMO - NAFTA 3:0 (Andrić 41', Ljubičić 68', Emreli 83').

NAFTA 1903 (4-2-3-1): Kiss– Kumer, Diniyes, Urh, Čuček Bezjak – Drk, Oštrek – Murar, Brkić, Stare – Haljeta; još su igrali: Moćić, Novinič, Nikolić, David, Turk, Zamuda, Florjanc, Sadiković, Csanad, Ropoša.

DINAMO (4-1-4-1): Nevistić – Moharrami, Lauritsen, Perić, Bočkaj – Gojak – Menalo, Baturina, Ivanušec, Rukavina – Andrić; drugo poluvrijeme: Zagorac – Ristovski, Dilaver, Theophile, Štefulj – Ljubičić, Mišić – Emreli, Marin, Špikić – Jurić.


Dinamo je u utorak u Lendavi odigrao i drugu prijateljsku utakmicu u sklopu ljetnih priprema. Hrvatski prvak ostvario je očekivanu pobjedu protiv domaćina koji je prošle sezone osvojio šesto mjesto u Drugoj slovenskoj ligi.

Kako je i bilo najavljeno, trener Modrih Ante Čačić dao je priliku većem broju igrača, pa su na travnjaku Športnog parka priliku u dva poluvremena dobile dvije različite momčadi. Neki su, poput Petkovića i Drmića, dobili odmor nakon jačeg jutarnjeg treninga.

Niz prilika stvorio je Dinamo u prvih 45 minuta, bila je to prava opsada domaćih vratiju čiju je mrežu dugo netaknutom držao 20-godišnji mađarski vratar Kiss.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Prvi je u 9. minuti s 20-ak metara zaprijetio Gojak, ali je golman Nafte zaustavio taj pokušaj. U prvom poluvremenu posebno se svidio 18-godišnji Gabrijel Rukavina koji je djelovao na poziciji lijevoga krila. Nakon kombinacije Baturine i Ivanušeca, Rukavina je u 12. minuti iskosa ušao u kazneni prostor i uputio dobar udarac, no isto takva bila je i Kissova obrana. Ivanušec je u 15. minuti pokušao iz slobodnog udarca iskosa, no Kiss je boksao u korner nakon kojeg je Andrić tukao visoko iznad grede.

>>>GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Luka Ivanušec bio je željan igre, u 19. minuti odigrao je jednu loptu petom i pogodio domaćeg braniča. Tražio je Dinamov veznjak kazneni udarac, no slovenski je sudac ostao nijem. Opet je Ivanušec na sceni u 22. minuti, dobro je potegnuo s 25 metara, no Kiss je još jednom dobro intervenirao.

Moharrami se u 24. minuti lijepo snašao na desnoj strani i uposlio aktivnog Rukavinu koji je tukao pola metra pokraj vratnice. Bočkaj je u 29. minuti ubacio iz 'skraćenog kornera' s lijeve strane, a Lauritsen je loptu glavom poslao u Kissovo naručje. Atraktivnu intervenciju imao je Kiss u 37. minuti nakon udarca Lauritsena glavom.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

A onda je napokon probijen dobar otpor slovenske momčadi. Osvojili su Modri u 41. minuti loptu u skoku, Ivanušec je pronašao Rukavinu koji je povratnom loptom uposlio Komnena Andrića, a ovaj je ljevicom sa šest metara bio precizan za 0:1.

U nastavku kompletna nova postava Dinama, no ista slika na terenu; apsolutna dominacija. Prvi se 'oglasio' Emreli udarcem iznad grede u 53. minuti, potom je Marin u 57. iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane pogodio vratnicu.

Idealnu priliku za povećanje vodstva imao je hrvatski prvak u 61. minuti kad je Štefulj uposlio Špikića kojeg je srušio Novinić. Bio je to kazneni udarac kojeg je izveo Špikić, ali se vratar Moćić bacio u desnu stranu i obranio.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Zicer je u 63. minuti propustio Štefulj, nije dobro zahvatio loptu u idealnoj situaciji. Popravio je to Robert Ljubičić koji je u 68. minuti solo prodorom ušao u kazneni prostor i mirno pogodio donji desni kut za 0:2.

Udarac Marina obranio je Moćić u 82. minuti, a minutu kasnije Štefulj je s lijeve strane idealno ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor i uposlio Mahira Emrelija koji je bio siguran realizator za konačnih 0:3.

Sljedeći suparnik Modrih u petak će biti Spartak iz Trnave, također u Lendavi.

Dvije lopte i dva kapetana Modrih

Zanimljivi pregovori vodili su se na Športnom parku u Lendavi uoči ogleda Nafte i Dinama. Iz zagrebačkog kluba tražili su da se cijela utakmica odigra s loptom UHL Sporta, kojom će se igrati u HNL-u sljedeće sezone. Međutim, domaćin je bio tvrd u svojim stavovima pa je pronađeno kompromisno rješenje; prvi dio odigran je s Nikeovom loptom, a drugi s onom UHL Sporta. Spomenimo i da su kapetansku vrpcu Modrih nosili Dino Perić u prvom dijelu i Danijel Zagorac u nastavku.

Susret je odigran po ugodnom, vjetrovitom vremenu na tromeđi Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Policija je bila spremna u velikom broju, ali je ostala besposlena jer se Dinamovi navijači nisu pojavili u Lendavi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:11