Akcija Oršić-Petković

 AKCIJA ORšIć-PETKOVIć Akcija Oršić-petković
MAJSTORIJE LIGE PRVAKA

VIDEO: Golčina Mislava Oršića ipak nije najljepša!? Evo tko je pobijedio Hrvata u izboru za gol kola

Ljubitelji nogometa diljem svijeta imali su tešku zadaću izabrati najbolju egzekuciju u elitnom natjecanju
Piše: G. Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. rujan 2022. 18:59

Dugo smo nakon utakmice u Milanu vrtjeli u glavi onu akciju za gol Dinama, onu majstoriju Petkovića i Oršića, koja je bar na trenutak začepila usta Milanovim glasnim navijačima. Dva hrvatska reprezentativca oslikali su najljepše djelo na kultnom San Siru, bio je to pravi “masterpiece”. A zabio je opet - Mislav Oršić. Samo podebljava svoju veliku golgetersku statistiku, debelo je najbolji Dinamov strijelac u povijesti s čak 28 europskih golova. Tri Atalanti, Tottenhamu, golovi Sevilli, West Hamu, Chelseaju, Milanu... Domaće prvenstvo i nećemo spominjati.

GOL MISLAVA ORŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Od onog dana kad je došao u Dinamo iz Južne Koreje najbolji je Dinamov strijelac iz sezone u sezonu, iz godine u godinu. I ne samo strijelac, ove sezone je ukupno zabio već 11 pogodaka i nakupio 6 asistencija. Među najboljim je europskim strijelcima ove sezone, daleko najbolji od svih hrvatskih reprezentativaca koji pretendiraju na mjesto u napadu Vatrenih u Kataru. Ovog trenutka je prvo ime Dinama i najveći ljubimac navijača.

HAALANDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Talijanski kolege s kojima smo razgovarali u Milanu najviše su se naravno raspitivale o Oršiću. Posebno ih je čudilo kako taj rasni golgeter još nije napravio neki veliki, unosni transfer, kako ne igra u nekoj od liga Petice. Uostalom, i trenera Čačića su kolege s Čizme pitale o Oršiću, on im je bio zanimljiviji od utakmice koja je završila pobjedom Milana od 3:1. Prije i nakon utakmice s Chelseajem u Maksimiru engleski kolege su s nama razgovarale samo o Oršiću...

Imamo dojam da se sve u i oko Dinama vrti oko Oršića. I da, sasvim nam je jasan stav Dinama koji ga je dosad želio zadržati u svlačionici bez obzira na sve ponude koje su stigle u Maksimirsku 128. Bez njega Dinamo bi bio sasvim druga momčad, definitivno slabija.

Inače, utakmice drugog kola Lige prvaka donijele su nam nekoliko doista spektakularnih pogodaka. John Stones sjajnim je udarcem iz daljine najavio povratak Manchester Cityja protiv Borussije Dortmund, Arthur Gomes iz Sportinga je “zapaprio” Tottenhamu, a već smo istaknulio i da je prekrasna bila akcija Brune Petkovića i Mislava Oršića za Dinamov pogodak Milanu na San Siru.

Ipak, niti jedan od tih sjajnih golova nije mogao konkurirati akrobaciji Erlinga Haalanda, koji je svojim udarcem iz borilačkih sportova Građanima donio preokret protiv bivšeg poslodavca Borussije Dortmund. Norvežanin je u 84. minuti zabio na spektakularan način, nakon sjajnog ubačaja Joaa Cancela, koji je poput Luke Modrića poslao loptu u kazneni prostor vanjskim dijelom kopačke.

Haalandov skok i hladnokrvna realizacija u zraku osvojili su simpatije ljubitelja nogometa diljem svijeta, koji su upravo njegov gol izabrali za najbolji u drugom kolu... (gčm, do)

Linker
03. svibanj 2024 15:38