Arhiva
 

 GORAN MEHKEK Cropix
PRVA PRIPREMNA UTAKMICA

VIDEO: Dinamo se napromašivao i pobijedio 7:0, briljirali Petković i novi napadački dvojac, stigla i loša vijest

Dinamo je startao uvjerljivom pobjedom na rovinjskim pripremama, pala je ‘sedmica‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2024. 16:26

DINAMO - TRIGLAV 7:0 (1:0 - Petković (29), 2:0 Kulenović (53), 3:0 - Kulenović (56), 4:0 - Sučić (64), 5:0 - Halilović (65), 6:0 - Kulenović (68-11m). 7:0 - Kaneko (78)

Rovinj. Stadion Valbruna. Gledatelja 50.

Sudac: Danijel Starčević (Pula)

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Živković, Theophile, Perić (od 39. Perković), Ljubičić - Mišić, Ademi - Špikić, Baturina, Vidović - Petković. Drugo poluvrijeme (4-4-2): Zagorac - Mikić, Bernauer, Perković, Graonić - Kaneko, Sučić, Halilović, Rukavina - Brodić, Kulenović. (od 78. još su igrali: Šunta, Cvetko, Brkljača) Trener: Sergej Jakirović

TRIGLAV (4-5-1): Kruljac - Ivetić, Bernik, Lečnik-Spaić, Mlakar - Dakić, Gašperin, Čeh, Pokorn, Čadež - Goodnews: još su igrali: Dovžan, Ljubijankić, Schweiger, Jemec, Marjanović, Kukavica, Kuvek, Podbregar, Rant, Čančić, Budimir. Trener: Milomir Kondić


Bila je to na kraju jedna od najuvjerljivijih pobjeda Dinama na pripremama posljednjih godina. Dečki Sergeja Jakirovića slomili su i teško nokautirali petoplasiranu momčad slovenske druge lige, Triglav iz Kranja. Dinamo je bio suveren, dominantan i iznimno efikasan u drugoj dionici. U prvom su Modri previše promašivali. Da nisu, pobijedili bi s dvocifrenom razlikom. Makar i ovaj rezultat izgleda zastrašujući. A posljedica je iznimno ‘nabrijane‘ i efikasne momčadi koja je igrala u drugih 45 minuta. Nazabijao se Sandro Kulenović, koji se predstavio u paru s Franom Brodićem, s tim da je Brodić igrao malo povučenije.

SVIH SEDAM DINAMOVIH GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Jakirović se odlučio igrati s dva različita sastava, jedan se predstavio u prvom, drugi u drugom poluvremenu. U samoj završnici utakmice, Jakirović je u igru ubacio još mladića, Šuntu, Cvetka i Brkljaču.

Prva ozljeda

S tim da se u konačnici prvog poluvremena ozlijedio Dino Perić, pa je prije planiranog u igru ušao Mauro Perković. Ta ozljeda Perića jedina je loša vijest s današnjeg pripremnog ogleda Modrih. Dobra je pak stigla prije starta utakmice, u Rovinj je stigao Marko Bulat, koji je prebolio gripu, te se zdrav priključio pripremama za proljetni dio sezone. Stefan Ristovski je pak dobio poštedu. Nije igrao novi lijevi bek Ogiwara, o tome smo već pisali, još nije službeno registriran za Modre zbog bizarnog razloga, jer u Japanu još nisu odredili početak zimskog mercata 2025. godine. Ta priča bi trebala biti gotova ubrzo, pa će Dinamo onda i službeno predstaviti svoje pojačanje na poziciji koju je danas pokrio, a tko bi drugi nego Robert Ljubičić. Nije se skidao niti Arber Hoxha, pojačanje za lijevo krilo, jer stigao je tek u utorak navečer, Jakirović nije želio bilo što forsirati.

Apsolutna dominacija

Gledali smo utakmicu kakvu smo očekivali. Dinamo je odmah na startu sve stavio pod kontrolu. Bili su dečki koje je za prvo poluvrijeme odabrao Jakirović razigrani, brzi, agresivni, vidjeli smo mnogo lijepih akcija... Međutim, vidjeli smo i nevjerojatno puno promašaja iz izglednih pozicija za postizanje pogodaka. Ili da ne budemo nepravedni, vratar Triglava Tim Kruljac bio je jednostavno - fantastičan.

Na kraju nam ga je bilo malo žao, jer je bez obzira na izvrsnu predstavu dobio ‘sedam komada‘. Vratar koji ne izgleda vratarski, dosta je nizak za taj posao, činio je čuda u prvom poluvremenu. Evo popisa tih čuda... Već nakon petnaestak minuta igre, sjajnu akciju odigrali su Petković, Ademi i Vidović. Na kraju je nakon asistencije Ademija, Vidović bio posve sam na pet metara, ali je vratar Triglava ‘skinuo‘ taj zicer. Dvije minute kasnije, danas jako dobri Martin Baturina je predriblao tri igrača u obrani Slovenaca, čak i vratara Kruljca, ali je ovaj ipak uspio poput nekog čarobnjaka ispružiti ruku i obraniti.

Raspoloženi Petković

Nakon toga je Bruno Petković isto predriblao cijelu obranu Triglava, a onda si je kad je stao pred Kruljca želio dati oduška, htio je postići pogodak lobom, ali vratar ga je pročitao. Kao i nešto kasnije kad je Petković izvodio jedanaesterac. Kruljac je obranio Petkovićev udarac s ‘kreča‘. Bilo je u međuvremenu još nekih obrana i promašaja Modrih iz zgodnih situacija. Ipak, sjajni vratar Slovenaca nije mogao zaustaviti Petkovića iz blizine nakon asistencije Špikića. Inače, Petković je bio iznimno raspoložen, baš mu se igralo, stalno je bio opasnost za Triglav, jedino što mu je nedostajala bolja realizacija. Samo jedan pogodak nakon dosta šansi je skroman rezultat.

Modri su sve riješili početkom druge dionice, Sandro Kulenović ‘mister‘ dosadašnjeg dijela priprema. Zabio je u kratkom vremenskom razdoblju dva pogotka, prvi na asistenciju Halilovića, za drugi se izborio sam i sve završio pogotkom u ‘malu mrežicu‘. Kulenović je bio i asistent za pogodak Petra Sučića. Za razliku od Petkovića, Kule je uspio svladati i Kruljca iz jedanaesterca kojeg je zaradio Takuro Kaneko.

A Halilović je pak nakon asistencije ubilježio i pogodak, bio je to peti za Jakirovićevu četu. Ipak, Kulenović je promašio i šansu koju je morao zabiti, mogao je upisati ‘Suzy Quatro. Međutim, nije iskoristio sjajnu šansu u koju ga je doveo sjajnim proigravanjem mladi Noa Mikić. ‘Točku na i‘ utakmice na Valbruni stavio je Takuro Kaneko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:18