Screenshot
MODRI U LIGI PRVAKA

VIDEO: Čačić najavio spektakl na Maksimiru! ‘Moja najveća utakmica! Protiv Chelseaja neće igrati trojica...‘

‘Promjena formacije? Razmišljamo o svemu, nije bitan raspored nego na koji se način ekipa ponaša‘
Piše: SN/Davorin OlivariObjavljeno: 05. rujan 2022. 18:23

Puna je danas bila maksimirska press loža. Odmah se osjetio duh Lige prvaka, uvijek je tako kad se igraju utakmice najeltinijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. Okupilo se i mnoštvo kolega iz Engleske, bilo je tamo i mnogo strogih likova iz UEFA-e koji su inzistirali da svatko tko ulazi u Dinamovu press ložu mora preko lica staviti masku.

Do sada u kvalifikacijskim utakmicama nitko nije inzistirao na maskama, ali eto, Liga prvaka diže standarde i kad se radi o obrani od koronavirusa. Na druženje s novinarima pred današnji ogled Dinama i Chelsea prvi je stigao trener Modrih Ante Čačić.

"U srijedu nas čeka jedna utakmica koju smo silno željeli, to je nagrada za osvojeno prvenstvo jer bez toga ne bismo bili u ovoj situaciji. Ovo je veliko zadovoljstvo za nas i siguran sam da ćemo od ovog natjecanja svi zajedno porfitirati, kako igrači tako i navijači, a i mediji. Nismo niti u jednoj utakmici favoriti, ali u svakoj ćemo utakmici tražiti svoju priliku. Da ćemo pred našim navijačima učiniti sve da budemo pravi, tražit ćemo priliku. Ovo nije eliminacijska utakmica, moramo joj se veseliti i učiti. Neće kandidirati Dilaver koji je dobio temperaturu, Šutalo i Menalo", rekao je u uvodu trener Čačić.

S trenerom je na presicu stigao i najbolji Dinamov strijelac ove sezone, Mislav Oršić.

"Ovo je jedna velika nagrada za nas, u ovim utakmicama moramo uživati, pogotovo sutra i nadam se da ćemo doći do pozitivnog rezultata.

Pokazali ste da ste igrač za velike utakmice, što savjetujete igračima koji su sada prvi puta na velikoj sceni?

"Nemam im što reći posebno, mene je u tim utakmicama izbacila momčad. Nebitno je tko će zabiti pogodak ako ćemo igrati dobro. Trebamo svi zajedno funckionirati, obrana je ključ, a onda probati napraviti nešto iz kontre".

Kako vidite Chelsea?

"Nisam ih posebno gledao, ali ne znam što reći. Svi znamo kakve igrače imamo, svaki igrač može odlučiti utakmicu i morat ćemo biti koncentrirani u obrani".

Jeste li kontaktirali Kovačiča?

"Ponosan sam na to da sam ga voditio u Ligi prvaka. Drago mi je da je napravio sjajnu karijeru, on je danas jedan od najvažnijih igrača Chelseaja. Dugo sam s njim surađivao i u reprezentaciji tako da kontakti postoje", rekao je Čačić.

Je li mu ovo najveća utakmica u karijeri?

"Ovo mi je svakako moja najveća utakmica u klupskoj karijeri, Vodio sam i utakmicu protiv PSG.a ali tada je bilo na tribinama samo 4 tisuće gledatelja. Sad je stadion rasprodan, zato mi je ovo najveća utakmica u klupskoj karijeri. Naravno, ovdje se ne radi o utakmicama koje sam vodio kao izbornik Hrvatske".

Je li dobro što Chelsea stiže u ovom trenutku dok se još nije zahuktao?

"Mislim da je to dobro, jer Chelsea sutra i u 11. mjesecu neće biti isti. Moramo učiniti sve da iznenadimo Chelsea, to je ta prilika".

Bruno Petković je opet u reprezentaciji, vaš komentar?

"Rekao sam mu na pripremama da ću smatrati svojim neuspjehom ako se ne vrati u reprezentaciju. Veselim se što sam u tome uspio, ali to ne bi bez njega moguće, i ekipa ima zasluge u tome. Drago mi je da se vratio na pravi put, potreban je Dinamu i reprezentaciji".

Strane novinare zanimao je Martin Baturina, priča o sjajnom veznjaku Dinama očito je zaintrigirala i njih.

"Radi se o 19-godišnjaku koji ima zrelost 30-godišnjaka. Igrač koji jako dobro razumije igru, daje kvalitutu igri, odličan je tehničar, dobro radi i u fazi obrane u ovoj dobi, on je igrač ispred kojeg je sjajna karijera. Također ima dobar karakter, nema respekta i nastoji biti svoj tijekom 90 minuta".

Usporedio je Čačić i prvi Dinamo kojeg je vodio sa ovim današnjim, koje su razlike?

"Teško je uspoređivati, jer to su dva druga vremena kad smo imali jednu dobru momčad, ali nismo imali ovakvu atmosferu. Dinamo je počeo rasti kao klub od tada, dobar dio igrača je sada na okupu i zato smo sada konkurentni. Dinamo ima vrlo jaku skupinu sada, Milan u zadnjih 10 godina nije bio bolji, o Chelseaju ne treba govoriti, Salzburg je također dobar. Nadam se dobroj prezentaciji, ako tako bude možda se i rezultat poklopi".

Promjena formacije?

"Razmišljamo o svemu, nije bitan raspored nego na koji se način ekipa ponaša. Morat ćemo razmišljati o kvaliteti Chelseaja i učiniti sve kako bi ih limitirali. Želimo doći do dobrog rezultata. Sve je moguće kada je formacija u pitanju".

Kad uspoređujemo Dinamo i Chelsea, što mislite o financijskom dijelu? Chelsea troši rekordne iznose na pojačanja, bilo je pitanje jednog engleskog novinara.

"Velika je razlika, uspoređivati te dvije lige nije baš umjesno, ali u nogometu ne pobjeđuju uvijek najbolji, Dinamo uvijek ima šansu", zaključio je Čačić.

Linker
06. listopad 2024 01:15