Željko Kopić

 NENAD OPACAK/CROPIX Cropix
MAKSIMALNA ODGOVORNOST

Već dugo nije bilo tako vruće na klupi Dinama: Kopić više nema samo imperativ rezultata, evo što ga čeka

Počinje ozbiljan posao, očekuju se nova imena i to igrači koji bi odmah bili pojačanja na Maksimiru
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. prosinac 2021. 14:58

Od srijede više nema dvojbe, ako je i postojala, Željko Kopić ostaje na Dinamovoj klupi. Objavili su to iz Maksimira, u kratkom priopćenju:


- Uprava GNK Dinamo donijela je odluku da je novi glavni trener prve momčadi gospodin Željko Kopić. Istovremeno je ovim imenovanjem odlučeno da će gospodin Kopić biti i sportski direktor te će time koordinirati kompletan sportski sektor GNK Dinamo - piše u priopćenju, koje se može sažeti u formulaciju 'dvije muhe jednim udarcem'.

Jer, osim što tražio trenera, Dinamo je tražio i sportskog direktora, znamo već da je Romeo Jozak već jednom nogom ušetao u kancelariju, no, sad su u Maksimiru odlučili da će Kopić objediniti te dvije funkcije. Odgovornost na maksimumu, iako je jasno da Kopić neće biti jedini kreator sportske politike, kao što nije bio niti Damir Krznar, znamo da u Maksimiru to malo drugačije funkcionira.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix


Kad je netko trener i sportski direktor, volimo reći da je 'menadžer engleskog tipa, a ta je funkcija u Maksimiru već postala tradicija. Prvo je to bio Zoran Mamić, njegovim odlaskom istu je titulu preuzeo Damir Krznar, sad će je nositi i Željko Kopić. Isto tako, Kopić je, nakon odlaska Nenada Bjelice već četvrti 'kućni' trener, prije Mamića na klupi je bio Igor Jovićević, dotad trener B momčadi, potom je Mamić sišao iz fotelje sportskog direktora, Krznar u ulogu prvog trenera došao iz uloge pomoćnika. Kopić je, pak, stigao iz fotelje šefa nogometne škole. Eto, ispada da su u zadnje skoro dvije godine svi u Maksimiru koji su imali neku od funkcija u sportskom sektoru, dobili priliku sjesti na vruću klupu. Nakon Bjelice, dakle, Dinamo sve svoje trenere bira iz vlastitog pogona.


Koliko je to dobro, ili nije, na kraju ionako pokaže rezultat, a rezultat će suditi i Željku Kopiću. Pred njim su visoka očekivanja i veliki izazov, imperativ osvajanja naslova prvaka u nikad neizvjesnoj Prvoj HNL, Kopić si ne smije dopustiti greške i kikseve, pogotovo u tzv. malim utakmicama, od Dinama se očekuje da bude uvjerljiv, da pokaže pobjednički mentalitet i opet bude prvak. Taj dio nema alternativu.

Naravno, to nije sve. U ovoj završnici jesenskog dijela sezone, Kopić je morao 'samo' pobijediti, isporučiti rezultat, on je to i uspio, no, u nastavku mandata morat će graditi i igru, prezentirati Dinamov napadački gen i ambicije. Naime, ponekad je u ovim zadnjim utakmica, recimo, protiv Hrvatskog dragovoljca, izbor igrača više pozivao na oprez u defanzivi, nego na maštovitost i lepršavost u ofenzivi.

No, kažemo, rezultat i bodovi bili su u ova dva tjednja jedini cilj i imperativ pa se tome ne treba gledati u zube, ali sad je krenuo ozbiljan posao. I za Kopića trenera, i za Kopića sportskog direktora (iako u tome nije sam), jer, očekuju se nova imena i to igrači koji bi odmah bili pojačanja. Dinamova klupa uvijek je vruća, ali rijetko kipuća kao sad!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 22:57