GORAN MEHKEK/Cropix
NAPETI ODNOSI

UEFA odlučila: Grčki navijači ne smiju u Zagreb, evo što će biti ako Dinamo uđe u finale

Napeti odnosi i prijetnja da se dogode incidenti uvjetovali su takav stav Nyona
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. veljača 2024. 13:41

UEFA je službeno odlučila da navijači PAOK-a ne smiju doći u Zagrebu na utakmicu s Dinamom. Modri i klub iz Soluna sljedeći tjedan 7. ožujka igraju prvi susret osmine finala Konferencijske lige na Maksimiru. UEFA je razmotrile rizike dolaska navijača PAOK-a i upalila crveno svjetlo. To nije iznenađujuće budući da nije dopustila niti navijača AEK-a gostovanja na istoj adresu u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Napeti odnosi i prijetnja da se dogode incidenti uvjetovali su takav stav Nyona. Od prije se zna da navijači Dinamo nemaju pravo ići na gostovanja do kraja sezone budući da je hrvatski prvak kažnjen nakon nereda u Ateni. Uzvrata PAOK-a i Dinama igra se 14. ožujka.

No što će biti ako Dinamo izbori finale Konferencijske lige?

Dinamo je kažnjen tako što njegovi navijači nemaju pravo ići na gostovanja, odnosno ne smiju im se prodavati ulaznice, ali finale nije gostovanje. Radi se o utakmici na neutralnom terenu za koju UEFA ima rezervirane kontingente ulaznica za navijače oba kluba. Dakle, ta se kazna ne odnosi na finale te bi UEFA, ako bi Modri doista stigli tako daleko, tek trebala odlučiti hoće li dopustiti prodaju karata navijačima Dinama.

Činjenica da se igra u Ateni na stadionu AEK-a ima simboliku budući da se tamo i dogodila tučnjava sa smrtnom posljedicom po jednog fana AEK-a, ali to ujedno znači i da bi dolazak dinamovaca, a pogotovo BBB na tu adresu bio najveći rizik koji može postojati u nogometu. To sigurno umanjuje šanse da UEFA upali zeleno svjetlo. Puno bi izglednije bilo da se igra, primjerice, u Rotterdamu. Opet, to je ovog časa samo u sferi špekulacija, UEFA bi tek trebala reći svoje.

Linker
26. ožujak 2024 10:53