DAMIR KRAJAC Cropix
PROVJETRAVANJE SVLAČIONICE

U Dinamu se spremaju na velike rezove! A nakon propale suradnje krenuo je ‘opći napad‘ na igrače Modrih

Maksimirski klub mora ozbiljno pročistiti svlačionicu uoči starta nove natjecateljske sezone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. lipanj 2022. 07:36

Prvo skandinavka, pa onda osmosmjerka, potom i malo sudokua. Tako nekako zamišljamo kako izgleda “crtanje” popisa igrača za pripreme, odnosno, još važnije, za početak sezone. Na pripremama se još i može pronaći poneki uljez, no Ante Čačić je trener koji ne želi da mu svlačionica bude “slavonska svadba”, više voli “intimnu obiteljsku večeru”.

Dok hvata zadnje zrake sunca u okolici Zadra i uživa u zadnjim danima odmora, Čačić pokušava složiti križaljku po kojoj bi u sezonu ušao s idealnim brojem igrača. A za njegovu viziju to je popis od 24 igrača, odnosno 21+3 (vratara). A već sad Dinamov trener ima šest ili sedam igrača viška, samo gledajući popis onih koji su već dio prve momčadi, bez onih koji bi trebali doći s posudbi. To su, uz vratare: Ristovski, Moharrami, Šutalo, Franjić, Lauritsen, Perić, Theophile-Catherine, Dilaver, Štefulj, Bočkaj, Ademi, Mišić, Bulat, Gojak, Tolić, Ivanušec, Baturina, Špikić, Menalo, Emreli, Oršić, Andrić, Marin, Jurić, Petković i Drmić! To je 26 igrača. Bez golmana. I bez Roberta Ljubičića koji bi se također trebao pojaviti u ponedjeljak prvi dan priprema, bez svih onih koji se, osim Marina koji nije upitan, vraćaju s posudbi. A neki se, poput Kulenovića, nadaju novoj šansi u Dinamu. Iako, priča se i da će Kulenović, kao i Vasilj, ipak ostati još u Lokomotivi, ali sve se to mijenja iz dana u dan...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Da je Dinamo ostvario suradnju s Interom ili neki drugim klubom iz drugog jakosnog ranga u Hrvatskoj, tada bi Čačić imao mogućnost povlačiti, po potrebi, igrače za svoju momčad, ali kako je ta mogućnost zasad otpala, moći će koristiti samo one koje ima u Maksimiru. A s obzirom da je na popisu onih koji trenutno figuriraju kao igrači prve ili druge momčad, koji se nadaju “promociji”, više od 40 imena, nije teško zaključiti da bi ovog ljeta moglo u Maksimiru biti velikih rezova. I premda pripreme počinju u ponedjeljak (okupljanje je u 19 sati), u ovom je trenutku teško zamisliti tko će se sve, a tko neće, naći na toj listi i dočekati 22. lipnja i odlazak u Sloveniju.

Ono što, pak, znamo, od trenutka kad je objavljeno da je propala suradnja s Interom, krenuo je “opći napad” sa svih strana na Dinamove igrače. Praktički nema kluba iz prva dva ranga hrvatskog nogometa, zatim iz BiH, Slovenije... koji nije nazvao nekoga u Maksimiru i pitao ima li i za njega nešto.

Dinamo uistinu ima prepunu svlačionicu, ali očito je da će morati Modri dobro provjetriti kadar, smanjiti brojke, jer niti za sve ima mjesta niti za svima ima potrebe u Dinamu. Priča se, primjerice, i kako će se potpuno ukinuti momčad Juniori 2. Ljeto velikih rezova igračkog kadra u Maksimiru, iz kojeg, usput, dolazi i vijest da je Maro Katinić, 18-godišnji stoper koji je svojedobno došao iz Rijeke, potpisao profesionalni ugovor s Dinamom. Prošle je sezone, kao 17-godišnjak, standardno igrao u Drugoj HNL za Dinamovu B momčad, bio najmlađi mešu standardnim prvotimcima. A već je dvaput igrao i za prvu momčad, u prijateljskim utakmicama protiv Jaruna i kijevskog Dynama.

ČAČIĆEVIH PET

24/04/22.

Gorica - Dinamo 0:1

01/05/22.

Lokomotiva - Dinamo 1:1

08/05/22.

Dinamo - Osijek 3:0

15/05/22.

Šibenik - Dinamo 0:2

21/05/22.

Dinamo - Hajduk 3:1

13.

lipnja Dinamo kreće s pripremama za novu napornu sezonu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. lipanj 2024 07:27