Manuel Pellegrini

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
GORKA PILULA

U Betisu i dalje ne mogu preboljeti Dinamo: ‘Sve nas je povrijedilo ono što se dogodilo‘

Betis je slavio protiv Athletica tri dana nakon ispadanja od Dinama u Konferencijskoj ligi
Piše: Vito TomasObjavljeno: 25. veljača 2024. 21:31

Nogometaši Real Betisa svladali su s 3:1 Athletic Bilbao u susretu 26. kola španjolskog prvenstva. Golove za domaćine postizali su Chimy Avila i Johnny Cardoso, dok je autogol postigao Yuri Berchiche. Za goste je Gorka Guruzeta uspio tek smanjiti rezultat, a utakmicu je obilježio i bizaran crveni karton koji je zaradio Nico Williams.

Ostvarila je momčad iz Seville tako pobjedu tri dana nakon ispadanja od Dinamu u Konferencijskoj ligi, a nakon utakmice Manuel Pellegrini osvrnuo se na ožiljak koji je europski poraz ostavio na njegovoj momčadi.

- Vrlo važna pobjeda za svlačionicu, za prvenstvo jer smo još uvijek u europskoj zoni. Sve nas je povrijedilo ono što se dogodilo u četvrtak, ali to su druga natjecanja. Želimo ići naprijed u Europi, ali kao što uvijek kažem, bez zanemarivanja La Lige. Svi smo bili povrijeđeni i bila je obaveza pobijediti ovu utakmicu kod kuće. Bilo nam je teško i morali smo pružiti ljudima radost - rekao je glavni strateg Betisa pa pohvalio predstavu svoje momčadi:

- Ekipa je odigrala kompletnu utakmicu napadački i obrambeno, teško je pronaći igrača s lošim učinkom danas. Imamo momčad s kojom zajedno moramo ići naprijed, do posljednjeg datuma prvenstva, kako bismo se kvalificirali za Europu. To smo sami sebi nametnuli. Prije nekoliko godina bila je iluzija uopće pokušati, sada nam je to uvjet.

Linker
24. travanj 2024 20:53