CRISTINA QUICLER Afp
REAKCIJE DINAMOVACA

Trener Dinama nakon kontroverze: ‘Penal je po meni upitan!; Oršić: ‘Ma da ga zabijemo i u 120. minuti...‘

Željko Kopić dao je svoje viđenje dvojbene odluke talijanskoga suca te otkrio što je s Ivanušecom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2022. 23:38

U prvom susretu play-offa Europske lige nogometaši zagrebačkog Dinama su na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan izgubili od Seville sa 1-3. Uzvrat je 24. veljače na stadionu Maksimir.

Trener Modrih Željko Kopić bio je vidno utučen:

"Penal je po meni dosta upitan. Zabili su gol, nastavili smo igrati, ali uspjeli smo se vratiti preko Oršića. Poremetili su nas golovi na kraju, poremetili su nam energiju, te dvije minute bile su ključne. Imali smo neke situacije na početku drugoga dijela, no do kraja je Sevilla privela susret kraju. Malo je falilo, ali to je nogomet. Šteta za te dvije minute. Imamo tjedan dana vremena da pripremimo uzvrat."

image
CRISTINA QUICLER Afp

Što je bilo s Lukom Ivanušecom?

"Ivanušec vuče ozljedu od zadnje utakmice, napravili smo sve, ali nakon večerašnjeg treninga jednostavno je morao otpasti. Theophile je također dobio udarac pa moramo vidjeti i što će biti s njim. Stiže Lokomotiva, a nakon nje ćemo se pripremati za četvrtak.", zaključio je Kopić.

Strijelac jedinog Dinamova pogotka Mislav Oršić ipak ne gubi nadu za prolazak u osminu finala:

"Nismo uspjeli izvući pozitivan rezultat. Dva gola je razlike, bit će teško u uzvratu, ali dobro ćemo ih analizirati i uz pomoć naših navijača probat ćemo proći dalje. Znali smo da imaju neke prostore koje slabije brane, a to je prostor iza leđa. Nažalost, nismo to uspjeli iskoristiti da bi bilo dovoljno za dobar rezultat, ali imamo šanse. Ma može i penal u 120. minuti, samo da prođemo dalje", pozitivan je Oršić.

image
DANIEL GONZALEZ ACUNA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Daniel Gonzalez Acuna/Zuma Press/Profimedia

Josip Šutalo je govorio da je Dinamo imao teškog suparnika.

- Htjeli smo igrati nogomet, željeli smo uživati... Mislim da je prvo poluvrijeme jako dobro izgledalo, ali primili smo neke 'lake pogotke', brze. Tu se u konačnici prve dionice nismo najbolje snašli. Sevilla je bila dosta brza u izlascima, dosta snažna, stalno igraju na visokoj razini, kvalitetni su i kažnjavaju svaku grešku. Drugo poluvrijeme smo im prepustili posjed, branili smo se, a imali smo jedan veliki zicer koji smo promašili. Da smo zabili, u Maksimiru bi nam bilo lakše. Vidjeli smo da možemo igrati protiv Seville, pokazali smo to u prvom poluvremenu - kazao je Šutalo.

Linker
22. rujan 2024 07:46