Matias Almeyda

 MARKOS CHOUZOURIS/EUROKINISSI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Markos Chouzouris/eurokinissi/imago Sportfotodienst/profimedia
STIŽU GRCI

Trener AEK-a uoči puta u Zagreb odaslao znakovitu poruku, evo što je rekao na atenskom aerodromu

I dalje stoji podatak o svega dva akreditirana grčka novinara, uz još dva TV-izvjestitelja
Piše: SN, Davorin OlivariObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 11:32

Nogometaši grčkog prvaka AEK-a krenuli su prema Zagrebu gdje će u utorak od 20 sati odigrati prvi dvoboj 3. pretkola Lige prvaka. Ta se utakmica u originalu trebala odigrati prije tjedan dana u Ateni, no odgođena je zbog navijačkih nereda u grčkoj prijestolnici u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Sve se u ovom slučaju prati s posebnom pozornošću, pa je tako i izjava AEK-ovog trenera, Argentinca Matiasa Almeyde također dobila svoj prostor u eteru...

- Idemo igrati nogomet. U nogometu sam 30 godina, on je za mene slavlje. Osjećao sam se jako tužno zbog svega što se dogodilo prošlog tjedna. Idemo sada igrati nogomet za povijest AEK-a i za obitelj djeteta koje je izgubilo život‘, rekao je na atenskom aerodromu okupljenim novinarima.

Grčki prvak će u maksimirskoj press-dvorani imati konferenciju za novinare u 18.30 sati, a pola sata kasnije će odraditi trening na glavnom terenu Maksimira. Zanimljivo, za dolazak na maksimirsku utakmicu u utorak, kako smo saznali u klubu, akreditirala su se samo dva grčka novinara, te još dvojica koja rade za televiziju. Očekivao se mnogo veći odaziv grčkih kolega, ali očito su sva ova zbivanja imala utjecaj i na njihov dolazak u metropolu.

Linker
25. lipanj 2024 07:50