Rasmus Lauritsen

 DAVOR PONGRACIC Cropix
OČITI PROPUST

Transfermarkt otkrio: Dinamo je ovog igrača prodao debelo ispod cijene. Jesu li ga se prelako odrekli?

Ante Čačić uoči Istre ima veliki problem. Rješenje? Samo jedno. Već zaboravljeni igrač
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 08. veljača 2023. 06:59

Je li Dinamo olako (is)pustio Rasmusa Lauritsena? Pretposljednjeg dana prijelaznog roka 26-godišnji je danski stoper napustio Maksimir i prešao u Brøndby. Iako njegova tržišna vrijednost iznosi četiri milijuna eura, Transfermarkt navodi da ga je Brøndby "nabavio" ispod cijene - za 2,5 milijuna!?

Prodaja Lauritsena sugerirala je da bi Dinamo već tijekom zime mogao potpisati najavljivani ugovor s Bećirom Omeragićem, stoperom Züricha. Međutim, Lauritsen je otišao, a Omeragić nije došao!

Niti tjedan dana nakon transfera Danca, trener Dinama Ante Čačić suočio se s upitom: tko će, uz Dinu Perića, protiv Istre 1961 igrati na poziciji stopera? Naime, u Koprivnici je Josip Šutalo dobio treću javnu opomenu, i posljedičnu suspenziju.

Dinamo se tijekom prijelaznog roka "riješio" dvojice stopera. Osim Lauritsena, maksimirsku je svlačionicu napustio i Emir Dilaver (otišao u Rijeku). Očigledno je stručni stožer "modrih" želio "napraviti mjesta" za talentiranog Jakova Gurlicu, u očekivanju da se s rehabilitacije vrati ozlijeđeni Boško Šutalo. No, 19-godišnji je Gurlica trenutačno s juniorima na prestižnom Premier League International Cupu, u Engleskoj.

Praktički, Čačić ima samo jedno rješenje: Kevin Theophile-Catherine. No, 33-godišnji francuski stoper ove je sezone upisao svega šest nastupa. Osim upitne natjecateljske forme, kod spomenutog igrača dvojbena je i motivacija, a vjerojatno i koncentracija, s obzirom na to da mu krajem sezone istječe ugovor (klub mu nije ponudio novi), i njegove su misli vjerojatno već podalje Maksimira.

Ove sezone na stoperskoj poziciji pojavljivao se i Stefan Ristovski, ali samo u europskim ogledima i sustavu 3-5-2, a izvjesno je da protiv Istre "modri" u spomenutoj formaciji sigurno neće igrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 12:51