RONALD GORSIC Cropix
ŠAMPIONSKO OZRAČJE

Svi slave, samo njih nema: Vlatka Peras i Mirko Barišić odbili poziv s Maksimira

Pjesma se ori od prve minute, slavljeničko je raspoloženje zahvatilo svaku poru Maksimira
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. svibanj 2024. 18:21

Oko dva sata prije utakmice, počela se stvarati gužva oko maksimirskog stadiona, brojni su se navijači okupljali u kafićima uoči odlaska na tribine. Gotovo su svi u plavim, Dinamovim dresovima i majicama, ogrnuti šalovima, Zagreb danas živi u plavoj boji.

Uoči početka utakmice, tribine su bile ispunjene, a ovaj je put, nakon što su bile rasprodane ulaznice za zapadnu i sjevernu tribinu, u prodaju bila puštena i južna tribina. Više od 20.000 gledatelja došlo je pozdraviti nove/stare šampione, koji su dočekani pjesmom "Za ona dobra stara vremena", refren "kako je dobro vidjeti te opet" nekoliko je minuta odzvanjao Maksimirom.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nogometaši Rudeša napravili su špalir i pljeskom su pozdravili prvake uoči izlaska na teren, a onda su Bad Blue Boysi istaknuli i prigodnu koreografiju na sjevernoj tribini. Bila je to scena iz kultnog animiranog filma "Kralj lavova", plavi je lav pokorio "hijene" na kojima su bila obilježja Rijeke, Hajduka i Osijeka. A ispod je bio istaknut veliki transparent s natpisom "Kralj ostaje kralj"... Dinamova je nedodirljivost u HNL-u još jednom potvrđena.

Pjesma se ori od prve minute, slavljeničko je raspoloženje zahvatilo svaku poru oronulog Maksimira. "Dinamo šampion", "I naprijed plavi, pjesma se ori, bodri vas cijeli stadion"..., neiscrpan je bio repertoar navijačkih pjesama. Pa je sa sjevera stiglo pitanje preko megafona "tko je najbolji", a sa svih je tribina stizao odgovor: "Dinamo"! Potom je sjever zagrmio "Dinamo", a zapad i jug su skandirali "Zagreb"!

image
RONALD GORSIC Cropix

Šampionsko je ozračje pratilo svaku minutu utakmice, u kojoj se plava mladost (četvorica juniora u prvom sastavu, još četvorica na klupi) nadigravala s Rudešom. Navijanje i pjesma nisu prestajali do kraja dvoboja, u zraku se osjećala radost zbog novog naslova prvaka, bio je to Dinamov dan u svakom smislu te riječi.

Iako su bili pozvani na utakmicu, u loži Maksimir nisu se pojavili bivši Dinamov predsjednik, Mirko Barišić, te nedavno smijenjena predsjednica Uprave, Vlatka Peras. No čekaju ih odličja za osvojeni naslov prvaka...

Linker
14. rujan 2024 13:48