Nenad Bjelica

 GORAN MEHKEK/CROPIX
NESLUŽBENI RAZGOVORI

Svi pričaju o neoprostivom grijehu Bjelice, u Maksimiru objasnili da je ta priča ‘pokopana‘

Po svemu je vidljivo da su Dinamovi čelnici pokazali smirenost i dobro promislili
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2024. 10:42

Nije da nismo očekivali, nije da nismo znali... Na društvenim mrežama vlada kakofonija kad se radi o Nenadu Bjelici i odluci plavog kluba o njegovom ponovnom imenovanju za trenera Dinama. Naravno, ne oglašavaju se samo navijači Modrih, već i svi ostali koji vole komentirati nogometne teme.

Ima onih koji su oduševljeni što je Bjelica ponovno na klupi, ti barataju poviješću, odnosno argumentima koji starom/novom treneru definitivno idu u prilog. Ti argumenti su njegovi rezultati s Modrima u prvom mandatu. Oni koji su ‘za‘ drže da je upravo takav trener bio potreban ovoj momčadi da je izvuče iz krize i uvjereni su da će to uspjeti, da će se modri nogometni puk opet veseliti dobrim igrama i pobjedama.

Ne mogu mu oprostiti

S druge strane su oni koji se ne bave Bjeličinim dosezima, već mu zamjeraju svojedobnu izjavu koju je dao kao trener Osijeka, kad je nakon utakmice s Rijekom, Neveru s Kvarnera i Dinamo proglasio korporacijom. Tu izjavu mu jednostavno ne mogu oprostiti i tolerirati, to drže kao grijeh koji se ne može ispovjediti, za kojeg nema dovoljno ‘očenaša i zdravomarija‘. To je društvo koje je protiv...

Mi smo pak razgovarali s ljudima iz Maksimira, popričali o toj temi u neslužbenoj varijanti. Nakon tih razgovora došli smo do zaključka da u plavom domu Bjelici uopće ne zamjeraju tu izjavu. Oni drže da je ‘ideja korporacije‘ pokopana u ožujku ove godine pobjedom članova kluba na izborima. Te da Bjelici tu izjavu oni koji su bili za promjene moraju staviti u plus, a ne u minus.

image

Velimir Zajec

DAMIR KRAJAC Cropix

Dakle, stav jest da je trener koji je imenovan u četvrtak tu izjavu dao o ‘onom Dinamu‘, a ne o ‘ovom novom‘ koji počiva na novom ustroju, te da se sad Bjelica može baviti isključivo prvom momčadi i nogometom, vratiti pozitivu koja je utihnula nakon uzastopnih poraza koji su se dogodili u posljednje vrijeme. Svakako je vidljiva, nakon svih ovih dana u kojima je vladao ‘natječaj‘ za novog trenera, činjenica da su u Maksimiru pokazali smirenost, dobro su promislili kako bi donijeli najbolju odluku u ovoj situaciji.

Nije preko noći

Pregledavalo se tržište, dostupni treneri, definitivno se odluka nije donijela preko noći. Razgovaralo se i s drugim trenerima i nogometnim agentima, željelo se dovesti trenera koji će biti kvalitetan, te prodrmati momčad kojoj je očito potrebno prodrmavanje. Na kraju je izabran Bjelica i sad svi u klubu maksimalno moraju stati iz njega i te svoje odluke.

Trener je dobio prostorije ispod juga, svlačionicu koju mora uspraviti, promijeniti atmosferu, pronaći onu pobjedničku, isto tako i pobjedničke igre i rezultate. Društvo ispod zapada koje ga je izabralo mora se nadati da će u tome uspjeti. To je jedina priča, nema druge. Sve ostalo je zabava za mase na društvenim mrežama. Svi znamo da će na koncu sve kazati njegovo veličanstvo rezultat. On uvijek pokazuje opravdanost bilo kakvih odluka klupske vrhuške i piše sudbinu trenera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 10:43