Kristijan Kahlina

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Pogled iznutra

Što čeka Dinamo i koliko se Ludogorec zapravo promijenio? ‘Teže haklu, nisu divljaci i ne vole se tući‘

‘U stalnom sam kontaktu s dosta igrača, znaju da sam iz Zagreba, ali nisu me pitali ništa o Dinamu‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 02. kolovoz 2022. 06:04

Iako su se Dinamo i Ludogorec sastali četiri puta, a ona famozna utakmica u kojoj je Vida u 98. minuti donio "modrima" prolaz u treće pretkolo ostala je itekako dobro upamćena, od posljednjeg njihovog međusobnog susreta prošlo je 3155 dana. Simon Sluga jedini je hrvatski igrač u redovima bugarskog prvaka, i sasvim je logično da neće otkrivati karte Ludogoreca, ali još jedan "naše gore list" nedavno je bio u svlačionici idućeg Dinamovog protivnika.

Despodov glavni igrač

Riječ je o Kristijanu Kahlini, 30-godišnji vratar branio je boje Ludogoreca gotovo godinu dana nakon što je otišao iz Gorice, a iz Bugarske je otišao početkom ove godine, u transferu vrijednom milijun eura i otisnuo se "preko bare", gdje sada brani za Charlotte. Javio nam se u nedjelju navečer, rekao nam je kako smo ga uhvatili upravo dok gleda utakmicu Osijeka i Slaven Belupa. Otkrio nam je što Dinamo može očekivati u Bugarskoj, tko su najopasniji igrači i zašto je momčad stabilnija nego u njegovo doba.

- Razgrad je mali grad s 30 tisuća stanovnika. Pretpostavljam da će stadion biti pun, prije svega zbog jakog protivnika, tako je bilo i prošle godine, kada smo izbacili Olympiacos. Atmosfera će biti dobra, ali neće to biti grotlo, ništa čega bi se Dinamo trebao bojati, s obzirom na to da su prošli već puno žešća gostovanja - rekao je bivši vratar Gorice.

image

Kristijan Kahlina

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Ludogorec je prošlog tjedna ostao bez važnog igrača Brazilca Alexa Santane, na odlasku je Cipranin Sotiriou, a već prije klub je napustilo još nekoliko igrača. Međutim, Kahlina smatra kako ih to neće poremetiti, a predstavio nam je i glavna imena momčadi.

- Alex Santana htio je otići već duže vrijeme. Međutim, zamjene su već spremne, imaju dugoročne planove. Za Cipranina čak nisam siguran hoće li otići, imam vrlo dobar odnos s njim i nekako mislim da bi mogao ostati. On je prava špica, protiv Shamrock Roversa zabio je dva prekrasna pogotka. Tekpetey je onako "divlji" igrač, zabio je već nekoliko golova na početku ove sezone. Despodov je njihov glavni igrač, jedan od ključnih i u bugarskoj reprezentaciji. Brazilac Cauly je fantastičan igrač, a doveli su još nekoliko kvalitetnih Brazilaca i jednog Argentinca - rekao je Kahlina.

Prošle je godine Ludogorec u kvalifikacijama za Ligu prvaka s Kahlinom na vratima izbacio slovensku Muru, a zatim i Olympiacos. Na posljednjoj stepenici prije elitnog natjecanja zaustavio ih je Malmö. Hrvatski vratar i dalje je u kontaktu s bivšim suigračima, ali kako kaže, nije bilo razgovora o Dinamu. Na pitanje o usporedbi prošlogodišnje momčadi s ovom sada, rekao je sljedeće:

Domaćinska momčad

- U moje vrijeme svlačionica je bila malo nestabilna, bilo je tu nekoliko igrača koji su htjeli otići. Pustili su te igrače, doveli su nove, mlađe, koji su željni rada i dokazivanja. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi jesu li jači nego prošle godine, ali mislim da su stabilniji. U stalnom sam kontaktu sa šest ili sedam igrača, znaju da sam iz Zagreba, ali nisu me ništa pitali o Dinamu.

Pri opisu njihovog načina igre, naišli smo na sličnosti kao i u načinu igre hrvatskog prvaka.

- Ludogorec teži igri, kako bismo mi u Zagrebu rekli - haklu. Nisu divljaci i ne vole se tući. Dao bih Dinamu ulogu blagog favorita, s obzirom na to da su igrali jako dobre europske utakmice posljednjih godina, a imaju i veću kvalitetu. Međutim, Ludogorec je u dobroj formi i Dinamo neće imati lak posao. Domaćinska su momčad, organizirani su i dobro su krenuli u sezonu - komentirao je Kahlina. Na prvoj stepenici u prošlogodišnjim kvalifikacijama, Ludogorec je izbacio slovensku Muru, koju je tada vodio Ante Šimundža. Hrvat sa slovenskim državljanstvom početkom godine preuzeo je momčad iz Razgrada i danas će povesti svoju momčad u boj protiv Zagrepčana. Zanimljivo, upravo je on 2013. naslijedio Antu Čačića na klupi Maribora.

- U Muri je odradio fantastičan posao, osvojili su prvenstvo, uveo ih je u Konferencijsku ligu, gdje su pobijedili Tottenham u skupini. Prošle godine, kada sam bio u Ludogorecu, igrali smo pretkolo protiv Mure koju je on tad vodio, prva utakmica u Sloveniji završila je 0-0, a u uzvratu smo pobijedili 3-1, ali do 88. minute bilo je 1-1. Dinamo mora maksimalno ozbiljno shvatiti te utakmice - zaključio je Kahlina.

Linker
01. svibanj 2024 12:48