Mirko Barišić

 Boris Kovačev/Cropix
NOVI ‘DAN D‘

Spremaju li se novi potresi u Maksimiru? Visoki dužnosnici mogli bi biti izbačeni iz Dinama

Izvršni odbor u kojem većinu ima predsjednik Mirko Barišić mogao bi povući drakonske poteze
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2023. 15:49

U četvrtak u 14 sati održat će se sjednica Izvršnog odbora Dinama. Po našim izvorima raspravljat će se o posljednja dva mjeseca u kojima je zagrebački klub bio potresen već poznatim događajima. Nakon svega što se događalo, ‘izvršnjaci‘ će imati dosta tema za razgovor.

Moglo bi biti vrlo zanimljivo, jer kako saznajemo, moglo bi biti govora o ljudima iz klupskog rukovodstva koji su po mišljenju nekih članova Izvršnog odbora u proteklom razdoblju činili štetu klubu svojim medijskim istupima. Nije teško pretpostaviti da se radi o četvorci koji su se pojavili na press konferenciji početkom siječnja, o predsjedniku Nadzornog odbora Miroslavu Rožiću, članu Izvršnog odbora Damiru Zoriću, te članovima Skupštine Vladi Bogdaniću i Ivi Šušku.

Kakva će biti odluka Izvršnog odbora treba vidjeti, ali može se dogoditi da netko od spomenutih odlukom Izvršnog odbora bude čak izbačen iz Dinama. No ne treba ništa prejudicirati, niti se baviti spekulacijama, treba pričekati četvrtak poslijepodne.

Kao što vjerojatno znate, predsjednik Izvršnog odbora ujedno i predsjednik kluba Mirko Barišić u Izvršnom odboru ima većinu. Ta većina nije željela provesti odluku Skupštine o razrješenju člana Uprave Krešimira Antolića pozivajući se na točku u klupskom Statutu po kojem upravo Izvršni odbor imenuje i razrješuje članove Uprave. Njima je za pravo dao i Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne odnose koji je utvrdio da je Antolić nelegalno smijenjen.

Linker
20. travanj 2024 10:14