Žan Vipotnik (skroz lijevo)

 Screenshot (YouTube, NK Maribor)
PETKOVIĆEV NASLJEDNIK?

Slovenci istaknuli novog kandidata za Dinamovu ‘devetku‘: U prvenstvu zabija već sedam kola zaredom

Za istog je igrača navodno zainteresirana i Crvena zvezda
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. ožujak 2023. 19:43

Iako se o tome piše već godinama, zasigurno će jednom doći i taj dan u kojem će Bruno Petković napustiti zagrebački Dinamo.

Zasad, naravno, nije poznato kad će to biti i tko bi hrvatskog reprezentativnog centarfora mogao naslijediti u Maksimiru, no slovenski su mediji istaknuli svog kandidata za modru ‘devetku‘.

Njegovo je ime Žan Vipotnik, 20 mu je godina, visok je 186 cm, a nastupa za Maribor.

U aktualnoj sezoni Vipotnik u Prvoj slovenskoj ligi zabija gol svakih 86 minuta. Ukupno je u 21 nastupu postigao 14 pogodaka, uz jednu asistenciju, a jedan je gol zabio i u jednom nastupu u Kupu. U prvenstvu zabija već sedam kola zaredom...

Tržišna vrijednost na Transfermarktu mu je procijenjena na 500.000 eura, a ugovor s Mariborom veže ga do 31. svibnja 2024. godine.

Naravno, istaknuta je cijena ‘prava sitnica‘ za bogatu Dinamovu blagajnu, iako je pitanje koliko bi Maribor zapravo tražio za svog napadačkog aduta. Sigurno će to biti veći iznos.

Slovenska Ekipa piše kako su u Maribor dosad sletjele brojne ponude za Vipotnika, no niti jedan od njih nije zadovoljila klub čiju seniorsku momčad vodi bivši Dinamov trener Damir Krznar.

Ekipa spominje ponudu New York Cityja vrijednu dva milijuna eura, Mariborčani će navodno tražiti najmanje tri milijuna. Upravo toliko je aktualni slovenski prvak inkasirao prilikom prodaje aktualnog napadača Hajduka Jana Mlakara u engleski Brighton 2019. godine, što je i danas rekordni izlazni transfer Maribora.

No, ako Vipotnik u međuvremenu debitira za seniorsku reprezentaciju Slovenije, i ako nastavi ‘trpati‘ u dresu Maribora, cijena bi mogla dodatno porasti. Za Dinamo ni to ne bi trebao biti problem, no mogao bi biti za Crvenu zvezdu, koja je navodno također zainteresirana za dovođenje slovenskog strijelca.

Slovenski mediji naglašavaju i kako Dinamo ima dobar odnos s Mariborom, što također nije nebitno ako dođe do ozbiljnih razgovora o transferu na relaciji Ljudski vrt – Maksimir...

Linker
22. rujan 2024 12:31