DAMIR KRAJAČ/Cropix
BOMBA S OTOKA

Senzacija iz Londona, Dinamov dijamant na meti Arsenala? ‘Kad su već propustili Modrića, njega ne smiju‘

"Arsenal je pozorno pratio ovog mladića, ostali su impresionirani njegovom izvedbom"
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 09. travanj 2023. 08:40

Radi se o izvanserijskom talentu, siguran sam da će on biti najveći Dinamov izlazni transfer u povijesti. Tako je, sada već bivši trener Modrih, Ante Čačić, govorio o Martinu Baturini nakon pobjede u posljednjem derbiju s Hajdukom (4:0), u koju je 20-godišnjak ugradio pogodak i asistenciju. Mladi veznjak sigurno je već poznato ime među skautima europskih velikana, a među prvima bi na vrata Dinamo mogao pokucati - Arsenal.

Portal Online Gooner, pozivajući se na izvore u londonskom klubu, naime, piše kako je Mikel Arteta veliki obožavatelj Baturine te kako je Dinamov dijamant već neko vrijeme na meti Topnika.

"Arsenal je pozorno pratio ovog mladića posljednjih mjeseci, a ostali su impresionirani njegovom izvedbom protiv Hajduka u kojoj je postigao pogodak i asistirao", navode Englezi, dodajući kako je razumljiva želja trenutnog lidera Premier lige da dovede Baturinu, budući da bi tako pomladio svoj vezni red kojeg, između ostalih, sačinjavaju Granit Xhaka, Thomas Partey, Mohamed Elneny i Jorginho - mahom igrači koji su zakoračili u tridesete godine ili su vrlo blizu toga.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

"Njegova vizija, dodavanja i elegantna igra u posljednjoj trećini donijeli su mu usporedbe sa zvijezdom Real Madrida Lukom Modrićem, koji je također igrao za Dinamo prije nego što se pridružio Tottenhamu. Topnici se nadaju da će uspjeti u svojim nastojanjima da potpišu Baturinu, budući da su propustili Modrića nekoliko puta tijekom vladavine Arsenea Wengera", zaključak je teksta posvećenog Baturininom potencijalnom transferu u Arsenal, u kojem, također, stoji i da izvori s Emiratesa navode kako će Dinamo za svog talentiranog veznjaka tražiti oko 17 milijuna eura.

Linker
10. svibanj 2024 02:07