VANESA PANDZIC/CROPIX Cropix
BIT ĆE TU JOŠ SVEGA

Samo je one naivne mogao iznenaditi ‘preokret u Dinamu‘, evo kad će biti poznato koji igrači napuštaju Maksimir

Post festum zasjedanja Izvršnog odbora maksimirskog kluba održanog u petak
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. siječanj 2024. 10:48

Bliži se kraju odmor Dinamovih nogometaša, trener Sergej Jakirović zakazao je prozivku u utorak, 2. siječnja. Nekoliko će dana Plavi trenirati u Maksimiru, na blagdan Tri kralja odigrat će i test-utakmicu s Rogaškom, a potom odlaze u Rovinj na pripreme (od 8. do 17. siječnja), tijekom kojih će imati još četiri trening utakmice. Slijedi povratak u Zagreb i “glazura” za prvenstveni start, za zaostalu utakmicu 4. kola s Lokomotivom u Kranjčevićevoj (23. siječnja).

Izbori u ožujku

Sljedećeg će se tjedna više znati s kakvim će igračkim kadrom Dinamo krenuti u drugi dio sezone. Istina, prijelazni rok u HNL-u počinje 7. siječnja, a završava 6. veljače, ali izvjesno je da će do odlaska u Rovinj biti poznato koji nogometaši više neće stanovati u plavoj svlačionici. Jer, Jakirović sigurno neće u Istru voditi igrače koji ga jesenas nisu zadovoljili i koji su na popisu za otpis. Traju razgovori oko sporazumnih raskida ugovora ili odlazaka na posudbu, a onda će se i na planu dolazaka nešto događati, pa ćemo početkom veljače vidjeti kako će se sve rasplesti i u kojoj će mjeri Dinamova svlačionica promijeniti svoj izgled u odnosu na turbulentnu jesen.

image
GORAN MEHKEK Cropix

A 1. ožujka održat će se izbori za novi saziv klupske Skupštine, izabrano je i Izborno povjerenstvo. Deset dana kasnije na rasporedu je i sjednica nove Skupštine, na kojoj će, uz ostalo, biti izabran i novi Dinamov predsjednik. I samo je naivne mogla iznenaditi informacija da je aktualni i dugovječni prvi čovjek kluba, Mirko Barišić (87), bez previše razmišljanja istaknuo kandidaturu za još jedan mandat. Sjetimo se, naime, kako je Barišić, prije desetak dana, nakon izvanredne sjednice Skupštine kluba, na upit ima li možda kandidata za svoga nasljednika na predsjedničkoj funkciji, odgovorio:

- Ne, nemam kandidata...

Pa je stiglo pitanje “hoćete li se vi opet kandidirati za predsjedničku funkciju”?

- Moja kandidatura? Ne namjeravam se ponovo kandidirati...

No, stigao je i dodatak:

- Ali, bude li netko rekao da sam i dalje potreban, bude li netko to zahtijevao, onda ću razmisliti o novoj kandidaturi - rekao je tada Barišić.

I svakome je moralo biti jasno što slijedi. Pa se tako na sjednici Izvršnog odbora kluba u petak odigralo dobro utrenirano i do najsitnijih potankosti uvježbano “dvostruko dodavanje” - jedan je član IO skrušeno zamolio neuništivog predsjednika da se još jednom kandidira, a Barišić je, poput pravoga “mučenika”, prihvatio tu molbu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Uskoro odgovori

E sad, je li nakon te predstave zavladalo oduševljenje među svim članovima IO, kako bi se moglo zaključiti nakon što je informacija o “jednoglasnom” prihvaćanju Barišićeve kandidature “procurila” izvan maksimirskih zidina, ili su, pak, neki s “figom u džepu” podržali novu utrku za novi mandat čovjeka koji je šest godina stariji od američkog predsjednika Joea Bidena? Odgovore ćemo uskoro dobiti, a do Skupštine će se svašta događati.

Uglavnom, činjenica je da iza te Barišićeve kandidature i dalje jasno stoji borba za osobne interese i udobne fotelje u kojima godinama sjede bliski mu suradnici. Ta je kandidatura samo paravan za zadržavanje tih pozicija, jer zna se što bi sa sobom donijela nova, valjda i mlađa, “metla”. I ne treba, dakle, tu kandidaturu prihvaćati “zdravo za gotovo”, bit će tu još svega. I u salonima, ali bome i na travnjaku, jer Plave baš u tom razdoblju čeka pakleni ritam i niz važnih utakmica, rezultati kojih bi već na svanuću kalendarskoga proljeća mogli iskristalizirati uspješnost sezone. Ali i usmjeriti klupsku budućnost...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 09:05