JOSE LUIS CONTRERAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jose Luis Contreras/Zuma Press/Profimedia
HRVAT U TEŠKOJ ULOZI

Rakitić oduševljen: ‘Dinamo je fantastičan! Ali bilo je čudno, neugodno, kad sam izašao pred Livakovića...‘

‘To su bili ključni trenuci. Brzo smo reagirali nakon gola Oršića...‘, smatra Raketa.
Piše: SNObjavljeno: 17. veljača 2022. 23:36

Ponovno je Ivan Rakitić bio Sevillin igrač odluke, ili barem onaj koji je usmjerio utakmicu. Sevilla je na svom Sanchez Pizjuanu svladala Dinamo s 3:1 u toj dugo očekivanoj prvoj utakmici šesnestine finala Europske lge, a bivši Vatreni je 'skuhao' i zabio prvi gol.

Prvo je Raketa sjajno kreirao brzu kontru nakon pritiska Dinama, a potom nakon spornog penala sam realizirao najstrožu kaznu oči u oči s Livakovićem.

"Bilo je malo čudno, dosta tih igrača poznajem, bilo je i malo neugodno, pogotov kod penala, u nekom trenutku je čak pao i smijeh kad sam vidio Livija ispred sebe", opisao je Raketa situaciju iz 13. minute kad je doveo svoju u momčad u vodstvo.

Oršić je majstorskim potezom izjednačio u 41. minuti, ali Španjolci su potom u dvije minute zabili dva gola, a Raketa je pokrenuo akciju i kod tog drugog gola.

image
CRISTINA QUICLER Afp

"Prije svega, sretni smo i ponosni na način kako smo odigrali danas protiv ovog fantastičnog Dinama. Mislim da smo odigrali jako inetesantnu utakmicu, i na kraju zaslužili pobjedu. Dobro smo kružili s jedne strane na drugu i čekali svoju priliku, i onda zabili ta dva brza gola u dvije minute. To su bili ključni trenuci. Brzo smo reagirali nakon gola Oršića, a potom odigrali i jako dobro drugo poluvrijeme", smatra Raketa.

Uzvrat u Zagrebu je za tjedan dana, Sevilla ima značajnu prednost, ali ništa još nije gotovo.

"Ma da, dobar rezultat imamo, ali još nam je ostala utakmica u Zagrebu. I mi kao i oni znamo koliko je bitna Europa, u tim utakmicama uvijek želiš biti pravi, i siguran sam da će biti teško na Maksimiru, ali nadamo se prolazu", zaključio je Raketa.

Linker
22. rujan 2024 11:27