Jan Oliveras

 Michele Nucci/lapresse/profimedia
MOGAO JE U ARABIJU?

Put novog Modrog podsjeća na Olma, a da ga nisu prodali Dinamu, Talijani bi vjerojatno zaradili puno više

Prijavljen je za Europu, tako da bi se mogao naći u akciji u Bakuu, iako to ne treba očekivati
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 06:03

Španjolski lijevi bek Jan Oliveras (20) bio je u zapisniku utakmice Modrih s Goricom, ali nije ušao u igru. Ako ste slučajno zaboravili, Oliveras je stigao na posudbu iz Rome. Oliveras je tijekom proljeća zapeo za oko Marku Mariću te je sportski direktor tada već odradio seriju razgovora s njim i njegovim agentom.

Zanimljivo je da je Roma, prema brojnim izvorima, imala čvrstu namjeru Oliverasa prodati u saudijski Al-Ittihad za navodno šest milijuna eura, dok je Dinamo igraču nudio posudbu s mogućnošću otkupa za nešto više od milijun eura, ali i priliku da stigne u Maksimir gdje bi ga čekala prilika za europski napredak i pravu priliku. Španjolac je ponajprije lijevi bek, ali može igrati i ofenzivnije, a po potrebi biti i središnji vezni.

image

Jan Oliveras

Www.imagephotoagency.it/imago Sportfotodienst/profimedia

Njegov nogometni put pomalo je podsjetio i na popularnog Danija Olma, miljenika Dinamovih navijača, prvog Španjolca u povijesti plavog kluba. I Oliveras je, kao i Olmo u dječačkim danima, trenirao u Espanyolu, a s vremenom prešao u redove gradskog suparnika Barcelone. Obojica su popularnu Barcinu školu, La Masiju, napustili sa 16 godina, pri čemu je Olmo došao u Dinamo, a Oliveras u Romu. Iz kluba nam je stigla informacija da je Oliveras prijavljen za Europu, dakle, mogao bi igrati uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka u Bakuu.

Naravno, teško će se to dogoditi jer ne bi bilo uputno da mladić debitira u tako važnoj i krucijalnoj utakmici, ali tko zna, tijekom sezone možda će biti od koristi u Europskoj ligi ili Ligi prvaka, naravno, i u HNL-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:00