Stadion Maksimir

 GORAN MEHKEK Cropix
DRUKČIJA IDEJA

‘Predlažemo izgradnju zamjenskog stadiona na kojem bi se mogle igrati i europske utakmice. Evo gdje bi se nalazio‘

Lista ‘Dinamo iznad svih‘ izdala je priopćenje na temu novog Dinamovog stadiona
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2024. 17:04

Nakon što su je danas potpisan Sporazum o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije Gradskog stadiona Maksimir i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu, priopćenje na tu temu izdala je lista "Dinamo iznad svih", jedna od dvije kandidacijske liste za predstojeće izbore u Dinamu.

Njihove navode prenosimo u cijelosti.

"Pozdravljamo današnje potpisivanje sporazuma između predstavnika Vlade RH, Crkve i Grada Zagreba kojim se rješavaju skoro 30 godina stara imovinsko-pravna pitanja vezana za čestice na kojima se nalazi stadion Maksimir. Time su stvoreni preduvjeti za žurno poduzimanje idućih koraka:

- raspisivanje urbanističko-arhitektonskog natječaja i odabir idejnog rješenja

- raspisivanje natječaja za dodjelu prava građenja najboljem investitoru

- izradu projekta

- odabir izvođača

- izgradnju stadiona

Pozivamo Grad Zagreb da bez odgađanja pokrene realizaciju ovih koraka kako bi naš Dinamo dobio stadion kakav svojim značajem i rezultatima zaslužuje. Isto tako, smatramo da vodstvo Grada Zagreba treba paralelno s ovim procesima i u dogovoru s vodstvom Dinama pronaći adekvatno rješenje za zamjenski stadion i kamp u kojem će klub privremeno provoditi svoje aktivnosti.

Svjedoci smo da je projekt rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj zapeo već na papirologiji i zato smo u jednoj od najvažnijih točaka programa naše kandidacijske liste predložili izgradnju zamjenskog, montažnog stadiona, karakteristika i kapaciteta dovoljnih za igranje i europskih Dinamovih utakmica.

Stadion bi bio postavljen na području SRC Svetice, a mogao bi naknadno biti i premješten na neku drugu lokaciju. Ta rješenja su primijenjena u nekim zemljama, a konkretno postoje i projekti i izvođači iz Turske koji su već ranije pokazali svoj interes za izgradnju takvog stadiona u Zagrebu.

Dinamova budućnost, sportski rezultat, financijska i svaka druga stabilnost bez novog stadiona na Maksimiru su dosegnuli svoje limite i zato vremena za čekanje i odgodu nema. Neka današnji sporazum bude prvi, a ne zadnji korak u procesu izgradnje novog stadiona. Dinamo iznad svih – lista br. 1 za novi stadion na starom mjestu!"

Izbori su 2. ožujka. Pravo glasovanja imaju svi članovi kluba koji su to bili i prošle godine te imaju plaćeno članstvo za ovu godinu", piše u priopćenju.

Linker
30. travanj 2024 14:08