DAMIR KRAJAC/CROPIX
DINAMO NAKON STANKE

Pred Kopićem je bio izazov, a Oršić se nije doimao kao netko koga je Dalićev eksperiment izbacio iz tračnica

Iako Dinamo nije odigrao veliku utakmicu, posebno u prvom dijelu, na kraju je uzeo tri boda
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. travanj 2022. 14:11

Iako je tijekom reprezentativne stanke imao na raspolaganju solidan broj igrača, pogotovo napadača, Željko Kopić ipak je imao izazov kako složiti momčad za utakmicu s Dragovoljcem. Koga odmoriti, koga gurnuti u vatru? Iako Dinamo, definitivno, nije odigrao veliku utakmicu, posebno u prvom dijelu, na kraju je uzeo tri boda, opet nije primio gol. I ispada da reprezentativna stanka nije naštetila Modrima, barem što se tiče tog krajnjeg rezultata.

- Radili smo naporno u ovoj pauzi, reprezentativci nisu bili s nama, neki su igrači bili umorni i to se vidjeli - kazao je nakon utakmice Komnen Andrić.

No, ako znamo kakva zamka za Modre zna biti ta prva utakmica nakon stanke, Modri su zaista dobro prošli. Kopić je odmorio Šutala, koji je u zadnje vrijeme odigrao dosta puno utakmica, Ademija i Ristovskog koji su 'poginuli' u dresu Sjeverne Makedonije odmarao je veći dio susreta, ušao je kasnije i Moharrami, zatim U-21 reprezentativac Baturina, a Gojak je čitavu utakmicu odgledao s klupe. Od igrača koji su zadnja dva tjedna proveli u raznim selekcijama utakmicu su započela trojica, Livaković, Franjić i Oršić. Franjić je izišao u 57. minuti, dakle, samo su Livaković (očekivano) i Oršić od reprezentativaca odigrali svih 90 minuta.

Mislav Oršić nije odigrao jednu od svojih briljantnih utakmica, iako, bolji je bio u nastavku susreta, nego u tom Dinamovom, sveukupno lošem, prvom poluvremenu. Da Smolčić nije pogodio svoju mrežu, gol bi vjerojatno postigao Oršić, bio je na toj lopti, ne bi mu pobjegla, rutinski bi zabio. Oršić se nije doimao kao netko koga je eksperiment Zlatka Dalića, koji ga je stavio na desnog beka protiv Bugarske, izbacio iz tračnica, Oršić izgleda kao da je i dalje u formi, a sad dolaze utakmice koje ga najviše inspiriraju.

Na Rujevici je često zabijao, možda u nedjelju opet zasja na Kvarneru i donese Dinamu još jednu pobjedu, dodatno poboljša statistiku. Pa, tko zna, možda jednom u budućnosti i kojim slučajem zaigra u napadu hrvatske reprezentacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 08:56