Romeo Jozak

 RONALD GORSIC/CROPIX
PLAVA FOTELJA

Povratak poznatog lica: Dinamo pronašao sportskog direktora, Krznar je tu funkciju odbio!?

Čovjek koji je nekad bio zapažen faktor u HR nogometu ponovno bi mogao raditi u maksimirskom klubu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. prosinac 2021. 18:50

Maksimirski Modri trenutačno kao šefa struke privremeno imaju Željka Kopića do kraja ove polusezone. Traje potraga za novim trenerom, zasad su najozbiljniji kandidati Zoran Zekić i Sergej Jakirović. Baš tim redom. Treći, Goran Tomić, nedostupan je kao trener Rijeke.

Međutim, Dinamo nema niti sportskog direktora! Ta funkcija ponuđena je bivšem treneru Damiru Krznaru, on je to odbio, tako da je mjesto prazno. Poslove sportskog direktora u plavom domu su u posljednje vrijeme obično obavljali ljudi iz “domaće radinosti” - Marijan Vlak, Zoran Mamić, Damir Krznar... S tim da su Mamić i Krznar obavljali dva posla, bili su i treneri i sportski direktori, u plavom domu su u njihovom slučaju te dvije funkcije spojili u - jednu. Ovoga puta neće biti tako, kad se izabere novi trener, on neće obavljati i funkciju sportskog direktora.

A tko bi mogao postati sportski direktor Modrih? Šapuće se u Maksimirskoj 128 da bi to mogao postati čovjek koji je već jednom obavljao tu funkciju - Romeo Jozak! On je stari Dinamov kadar, dakle, čovjek od maksimalnog povjerenja. U 2008. godini postao je voditelj omladinske škole Dinama, gdje se zadržao do 2013. godine kada preuzima funkciju tehničkog direktora u Hrvatskom nogometnom savezu, u kojemu je do tada obnašao funkciju predsjednika Stručne komisije. S nekadašnjim zamjenikom direktora Dinama i Hajdukovim sportskim direktorom Ivanom Kepčijom izdao je stručni materijal “Razvojni program Hrvatskog nogometnog saveza”.

image

Romeo Jozak

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Nedugo nakon predstavljanja jednog od temeljnih dokumenata kuće hrvatskog nogometa, Jozak odlazi iz HNS-a kako bi postao sportski direktor Dinama, no s te pozicije odlazi nakon svega nekoliko mjeseci i u listopadu 2017. preuzima klupu varšavske Legije. Usprkos dobrom startu u Poljskoj, nakon sedam mjeseci dobio je otkaz jer nije mogao držati korak s Lechom iz Poznana, kojeg je vodio Nenad Bjelica. Posljednji trenerski angažman imao je u Kuvajtu, gdje je osim olimpijske momčadi bio zadužen i za A nacionalnu selekciju, no u rujnu 2019. godine poslije domaćeg 0:3 poraza od Australije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru uručen mu je otkaz.

Na ljeto ove godine Jozak je dobio novi posao. Od strane Ministarstva sporta Saudijske Arabije zaposlen je na poziciji tehničkog nogometnog direktora, te je zadužen za razvoj nogometnih igrača u toj zemlji. Posreduje između ministarstva i tamošnjih klubova, a sudjelovao je i u organizaciji nogometnih kampova.

Hoće li se Jozak vratiti u Maksimirsku 128 na poziciju sportskog direktora na kojoj se u prvom mandatu zadržao tek nekoliko mjeseci? Hoće li se u plavom domu uspostaviti nova “stručna linija” sportski direktor Jozak - trener Zekić? Ili ipak Jakirović? Ostaje za vidjeti, ovog trenutka su ta imena samo ozbiljni kandidati. Ali, po našim saznanjima - vrlo ozbiljni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:12