GORAN MEHKEK Cropix
FEŠTA U BAKUU

Pjaca opisao majstoriju, Sučiću se ostvario san, a javio se još jedan junak i otkrio: ‘Ovo je bilo ključno‘

‘Ukupnih 5:0, da nam je to netko rekao prije utakmice... Pogoci su pali u pravom trenutku‘
Piše: SNObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 21:10

Dinamovci slave novu veliku pobjedu. U srijedu su Modri nakon zagrebačkih 3:0 još jednom porazili Qarabag, ovoga puta u Bakuu s 0:2 i tako izborili plasman u Ligu prvaka. Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace, a konačni rezultat postavljen je autogolom Matheusa de Barrosa da Silve.

- Čak i bolja utakmica danas nego u Zagrebu. Nismo primili gol što je jako dobra stvar. Ukupnih 5:0, da nam je to netko rekao prije utakmice... Pogoci su pali u pravom trenutku. Znali smo da su u stanju zabiti tri gola kao što smo i mi njima. Zato smo imali potpuni respekt prema njima. Majstorija? Nemam što pametno za reći. Napravio sam bicikl i puknuo lijevom. Čim sam je opalio, znao sam da je sjela. Da je i najružniji, gol je gol. Najvažnija je pobjeda. Liga prvaka je natjecanje kojem se svi veselimo. Protivnici će definitivno biti jaki jer slabih nema. Mi ćemo se potruditi odigrati najbolje što možemo, kao uostalom i večeras - izjavio je nakon susreta Pjaca.

Petar Sučić naglasio je da je ostvario san.

- Želim pohvaliti sve djelatnike u klubu, a posebno suigrače. Kao mali sam sanjao Ligu prvaka, sad je san ostvaren. Prvu smo pobijedili 3:0. Ali ako ste preplašeni, protivnik to osjeti. Nismo se prepali, odigrali smo dobro i s ukupnih 5:0 prošli u Ligu prvaka. Cilj mi je da što više doprinesem momčadi jer ovo je momčadski sport. Svaka momčad teži tome da kada izgubi loptu što brže dođe u reposjed. Dobro smo se branili, dobro smo parirali. Još nismo svjesni ovog rezultata i što smo napravili. Mislim da moramo dobro proslaviti večeras. Nakon toga se okrećemo prvenstvu, ali svi jedva čekamo osam utakmica u Ligi prvaka. Mi smo se na terenu proslavili, a sad je red na navijačima da proslave kako treba - u što ne sumnjam jer oni su najbolji navijači - kazao je Sučić.

Vratar Modrih Ivan Nevistić briljirao je u oba susreta:

- Ne razmišljam baš o svojim obranama, bitno je da momčad igra dobro i da smo ostvarili uspjeh. 5:0 je velik uspjeh. Nogomet se igra za golove. Mi smo pokazali kvalitetu i zaslužili ulazak u Ligu prvaka. Najbitniji je bio ulazak u utakmicu, tih 20-ak minuta. Nakon toga mislim da su i oni osjetili da smo bolja momčad, to je bilo ključno. U Ligi prvaka sve su top ekipe, svejedno je koga ćemo dobiti. Mi sad imamo ozbiljnu utakmicu u HNL-u protiv Rijeke i sada se okrećemo samo tom dvoboju.

Linker
05. rujan 2024 10:54