MIGUEL MEDINA Afp
DUGIH DEVET GODINA

‘Ovo neću nikad zaboraviti!‘ Posebna priča s utakmice Dinama i Milana, San Siro je to čekao još od Balotellija

‘Teško je ovo opisati riječima, preplavilo me tisuću emocija. Ma, bilo je prekrasno‘
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2022. 07:03

Milan se pokazao kao prevelik zalogaj i nažalost zagrebački Dinamo u srijedu nije stigao do nove velike senzacije. Chelsea je pao na Maksimiru, ali stroj Stefana Piolija na San Siru nadigrao je Modre i zasluženo stigao do vrijedne pobjede.

Dinamo je junački pao. Nije se predavao ni kada je primio golove u najgorim trenucima i gubio 2:0, a tračak nade navijačima hrvatskog prvaka dao je Mislav Oršić koji je sjajno iskoristio asistenciju Brune Petkovića i u 56. minuti vratio Zagrepčane u igru.

No, kao što smo rekli, do nove senzacije Dinamo nije stigao i točku na ‘i‘ trećim je pogotkom milanskog sastava stavio Tommaso Pobega u 77. minuti..

Iako su za prvaka Italije mreže tresli Giroud (45‘) i Saelemaekers (47‘), upravo je 23-godišnji veznjak bio posebna priča na San Siru.

image

Tommaso Pobega

MIGUEL MEDINA Afp

Naime, Pobega je protiv Dinama prekinuo jedan čak devet godina dug post. Vrijedni statističari odmah su izvukli podatak koji otkriva da je Tommaso prvi Talijan koji je zabio za Milan u Ligi prvaka još otkako je Mario Balotelli u studenom 2013. zatresao mrežu Celtica.

"Ovo su bili važni bodovi za našu momčad, a ovaj prvi gol na San Siru neću nikad zaboraviti. Pogotovo kad ga postignem na ovakvom natjecanju. Mislim da ću ga zauvijek pamtiti. Teško je ovo opisati riječima, preplavilo me tisuću emocija. Ma, bilo je prekrasno", rekao je nakon utakmice Pobega za Milan TV.

Ukratko je susret s Modrima komentirao i Giroud:

"Nismo bili sretni na 2-1, ali na kraju se promijenilo raspoloženje. Nije to bila lagana utakmica. Četiri boda iz dva susreta. Dobro nam ide, ali moramo ostati smireni."

Linker
16. travanj 2024 23:27