NIKSA STIPANICEV Cropix
PIŠE TOMISLAV JURANOVIĆ

Ovakav scenarij u Dinamu je bio nezamisliv, ali Šimić je sada odnio veliku pobjedu i otkrio jednu stvar

Tijekom dugog četvrtka Dario Šimić nalazio se pred značajnim raskrižjem
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. travanj 2023. 15:43

Realno, pomogao je klubu da se riješi utjecaja Zdravka Mamića, a onda je, evo, doveo oporbu unutar kluba da ga traži novi spas, a on još jednom nije zakazao, te je u Dinamo doveo Igora Bišćana. Bezdvojbeno, velika je to i značajna pobjeda Darija Šimića, a ujedno i otkrivanje smjera kojim želi ići...

Tijekom dugog četvrtka, Dario Šimić nalazio se pred značajnim raskrižjem: nakon što je ulaskom u klub stavljen u zapećak, postrance, praktički difamiran i izoliran, Šimić je odlučio ići u pozadinu, ne želeći da se preko njegova imena prelamaju nove klupske drame. Bio je to odličan potez, jer je time otvorio put Anti Čačiću, ali i njegovim apologetima da sami dođu do mrtvog kuta, iz kojeg više nije bilo povratka.

image

Bišćan i Šimić

CROPIX

A onda su isti ti došli do Šimića i molili ga kako otvoriti put Igoru Bišćanu, što je on i napravio, i time u svom prvom potezu pokazao za što je sposoban. A da taj izbor nije prošao, Dario Šimić danas bi kuvertirao - ostavku. I to nije metafora, već stvarnost. Istina, koju znamo. Ovako, Šimić je u nepuna dva mjeseca već upisao dvije ogromne pobjede. I time, valjda, napokon stvorio prostor da krene u kreiranje sportske politike kluba na dulje vrijeme. Uostalom, je li itko još prije pola godine mogao zamisliti scenarij da Mamića nema, da je Šimić šef sportskog sektora kao član Uprave, a Bišćan trener "modrih"?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 10:10