STR Afp
SAMO HRABRO

On Sevillu ne pamti po dobrom, ali jasno tvrdi: ‘Dinamo se nema čega plašiti, danas su drugačija vremena‘

Igrač Modrih na posudbi u Empoliju s Dinamom je doživio 0:4 poraz u Sevilli 2016. godine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. veljača 2022. 22:02

Kad se sjetimo dosadašnje dvije utakmice koje je u Europi Dinamo odigrao sa Sevillom, onda nam između ostalog na pamet padne i Petar Stojanović (26), slovenski reprezentativac, Dinamov desni bek na posudbi u Serie A u Empoliju. Prisjetimo se onog ogleda na Sanchez Pizjuanu, početkom studenog 2016. godine, kad je Stojke već u prvom poluvremenu dobio dva žuta kartona, te su Modri s desetoricom na koncu uvjerljivo poraženi s 0:4. Talijanski mediji najavljuju da će ovog ljeta Empoli otkupiti njegov ugovor od Dinama.

- Sve je već potpisano. Nikakvih promjena ne može i ne smije biti. Dakle, ako Empoli ostane u Serie A klub me obvezno mora otkupiti - kaže nam Stojanović.

Vrhunska razina

A Empoli je na 11. mjestu Serie A, daleko od zone ispadanja, tako da je teško vjerovati da bi mogao preseliti u drugoligaško društvo, momčad igra dobro, tako da će po svemu Stojanović biti otkupljen.

- Za sada je stvarno sve super, nadam se da će tako i ostati. Istina, postoji razlika kad se radi o Serie A i HNL-a, naročito u tjelesnom smislu, ali meni je odlično. Empoli je odlično organiziran klub, dobri smo, fino igram, zaista se izvrsno osjećam.

Prati Dinamo...

- Svi znamo kakav je klub Sevilla. Europsku ligu su osvajali četiri puta, to je njihovo natjecanje, sjajna su momčad, druga u Primeri. Međutim, Dinamo ima svojih velikih kvaliteta, bitno jest da su pred utakmicu sa Španjolcima svjesni tih kvaliteta. Praktički, gledao sam svaku utakmicu Modrih, jako su se digli u svim segmentima na vrhunsku razinu. Dinamo se nema što plašiti Seville. Uostalom, na svim jakim utakmicama u Europi Dinamo je bio dobar, prolazio je dobro. Posljednji put protiv West Hama. Naravno, bit će jako teško i zahtjevno na Sanchez Pizjuanu, ali zašto Dinamo ne bi iznenadio?

Podsjetili smo ga na onu utakmicu iz 2016. godine u kojoj su mnogi Stojanovića označili kao tragičara.

Optimist Petković

- Dobro se sjećam te utakmice... Uvjerljivo smo poraženi, no bila su neka druga europska vremena za Dinamo. Sada potpuno drukčije izgleda u Europi, ostvaruje rezultate za nakloniti se. Da, i tada je bilo kvalitete, ali nije to isto, Dinamo je danas vrhunska momčad koja svima koja može pobjeđivati i velika klupska nogometna imena. Znam da sam tad bio razapinjan zbog tih kartona, ali i da sam dobio crveni u zadnjoj minuti bilo bi isto, ha, ha, ha... Dobro, naravno da je nedopustivo dobiti dva žuta kartona u prvom poluvremenu, ali dogodilo se. No i da smo ostali s istim brojem igrača, ne bi mogli ništa promijeniti u tom ogledu. Ali ovoga puta sigurno neće biti 4:0 za Sevillu. Dinamo ima mnogo igrača u sjajnoj formi i mislim da se na Sanchez Pizjuanu može napraviti dobar rezultat za uzvrat.

Zanimalo nas je i kako vidi ovosezonsku utrku za naslov prvaka Hrvatske?

- Baš sam neki dan razgovarao s Brunom Petkovićem. Veliki je optimist, ima biti i zašto. Evo, kazat ću vam nešto. Gledao sam i onu prijateljsku utakmicu Dinama protiv Rogaške. Kad sam vidio kako se plavi dečki bore, kako igraju, kako su motivirani na prijateljskoj utakmici, onda sam postao siguran da će Dinamo obraniti titulu. Kvaliteta Modrih je neupitna, a kad takvu energiju iskazuju protiv slovenskog drugoligaša... Ma, vidim da svaku utakmicu “idu na glavu”, uvjeren sam da titula ostaje u Maksimiru.

Linker
29. rujan 2024 03:28