JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Jb Autissier/panoramic/bestimage/profimedia
NOGOMETNE MUKE

Nekadašnjeg Dalićevog heroja danas - teroriziraju! Uporni su, ali to što mu rade neće moći dugo trajati

Dok su Vatreni u krupnom planu svjetske nogometne javnosti on je bio pred TV-ekranom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. lipanj 2023. 19:21

Mislav Oršić još uvijek je u Zagrebu. Dok je hrvatska nogometna reprezentacija izbornika Zlatka Dalića bila zaokupljena finala Lige nacija protiv Španjolske, Oršić je umjesto u Nizozemskoj bio - pred TV ekranom. I vjerojatno se sjetio kako je baš on bio pokretač preokreta na posljednjem Euru protiv Furije u osmini finala. On je zabio za 2:3, da bi onda Mario Pašalić donio poravnanje i produžetak kojeg su Vatreni, nažalost, izgubili. I da, gotovo smo sigurni, bio bi Oršić u Dalićevoj vrsti da mu se nije dogodio taj prokleti Southampton, taj transfer koji mu je zakočio karijeru i koji ga je izbacio iz reprezentacije. I koji ga i dalje gnjavi, pa mogli bismo kazati i - terorizira.

"Engleski teroristi" mu i dalje stvaraju probleme kad se radi o odlasku iz kluba koji je potonuo u Championship. Dinamo ga je želio vratiti, maksimirski klub prvi je poslao ponudu, ali Southampton je samo odmahnuo rukom. Modri su ga željeli na posudbu, bili su spremni godišnje mu preuzeti plaću od milijun eura, a ostalo je trebao nadoknaditi engleski klub. Naravno, nisu se Modri željeli odreći svoje druge transferne rate u visini od 3,2 milijuna eura, ali zašto i bi, koji bi to klub napravio? Englezi su kupili Oršića, a zašto pola sezone praktički nije igrao, njihov je problem. Uostalom, pokazalo se kako su bili "mudri", na koncu su uvjerljivo ispali iz Premiershipa, a nisu dozvolili Oršiću da im pomogne.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Prema pouzdanim informacijama, Oršića želi dovesti Trabzonspor negdašnjeg Dinamovog trenera Nenada Bjelice. Turci su poslali korektnu ponudu. Međutim, Southampton je povukao ručnu kočnicu. Traže od Trabzonspora za Oršića 4 milijuna eura. Što je, kako god okrenete, previše za igrača kojeg su šikanirali i kojem nisu dali da uđe na teren kako bi pokazao što zna. Uz dodatak da Oršić već ima i 30 godina. Southampton je tvrđi od megalitičkih spomenika, kamenih blokova Stonehengea. Ipak, kako kaži izvori, možda Englezi dođu pameti, pa ipak popuste. Možda bi ga se moglo prodati Trabzonsporu za neku nižu cijenu. Recimo, za nekih 2,5 milijuna eura.

U međuvremenu je za Oršića prema Southamptonu odaslana još jedna, treća ponuda. Stigla je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, i ta je - odbijena. Ipak, koliko možemo saznati, ta baš i nije po volji Oršića, on bi najrađe povratak u Dinamo ili odlazak kod Nenada Bjelice. Povratak u Dinamo je ipak opcija koja se po svemu neće dogoditi. Modri klub sigurno neće odustati od svojih potraživanja, tako da onda ta opcija otpada. Iako Englezi uporno odbijaju ponude za Oršića, neće moći stalno. Oršić želi otići iz kluba u kojeg ga ne cijene i praktički je sigurno da će napustiti Southampton. Nema smisla niti za Engleze da ga drže u klubu, dobro plaćaju, a da na njega ne računaju. Tako da ovo što sada rade, ova igra s odbijanjem ponuda, neće još dugo trajati. Ako u međuvremenu ne stigne još neka ponuda, možda je najrealnije da Mislav Oršić nastavi karijeru kod svog bivšeg trenera Nenada Bjelice. Treba mu definitivno klub u kojem će igrati, minutaža koja će ga vratiti u A reprezentaciju, žarka želja mu je igrati na Europskom prvenstvu.

Linker
23. travanj 2024 02:10