Lukas Kačavenda

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
PRAKTIČKI NIJE NI ZAIGRAO

Mladi talent mogao bi biti ‘žrtva‘ velikih Dinamovih planova. Ako ovi poslovi uspiju, odlazi s Maksimira

Modri i dalje ciljaju na Juana Cordobu, a za drugog Kolumbijca utrkuju se sa Španjolcima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2024. 08:29

Baš neka čudna ironija sudbine... U Dinamu se posljednjih dana sve nekako vrti oko bivših i sadašnjih igrača Lokomotive. Ne može maksimirsko društvo pobjeći od “vlakića s Kajzerice”.

Prije neki dan završila je saga o Marinu Šotičeku, koji je, tako se barem jedno vrijeme nagađalo, trebao sigurno u plavu svlačionicu, a na kraju je završio u onoj Baselovoj. O tome ste sve mogli pročitati, ne treba više niti slova na tu temu, bilo pa prošlo. Šotiček je iz Lokomotive otišao put Švicarske.

Marićev stav

Ali, još jedan igrač Lokomotive ne zna gdje će nastaviti karijeru. Radi se o Lukasu Kačavendi. On je i dalje u Maksimiru i trenira s momčadi Sergeja Jakirovića. Gledali smo ga na pripremama u Austriji, sve je odradio na najbolji mogući način. Mnogi nas ovih dana pitaju hoće li Kač, kako ga zovu, ostati u plavoj svlačionici, postati igrač Dinama ili će ostati igrač Lokomotive i vratiti se na Kajzericu. Odgovor je još na austrijskim pripremama u Bad Radkersburgu ponudio sportski direktor Marko Marić.

- Svjesno smo od prvog dana potencijala koji Lukas ima, ali smo htjeli vidjeti u kojem će smjeru ići njegov period prilagodbe nakon ozljede. To ćemo odlučiti u sljedećih par tjedana. U kolovozu ćemo sjesti s Lokomotivom i pronaći najbolju opciju da ga vratimo na najvišu moguću razinu za vrhunski nogomet. On je igrač koji je dva puta prošao neugodnu ozljedu, ali je veliki potencijal i moramo mu pomoći da se vrati. Treba mu 15 do 20 utakmica ove jeseni i zime, moramo procijeniti hoće li to razdoblje biti u Lokomotivi ili odmah u Dinamu - rekao je sportski direktor.

image

Lukas Kačavenda

Ashley Western/colorsport/shutterstock Editorial/profimedia

Dakle, za odgovor hoće li Kačavenda ostati u Dinamu ili se vraća u Lokomotivu, treba pričekati još barem tjedan dana, do mjeseca kolovoza, kad je Marko Marić najavio razgovor s Lokomotivom o Kačavendinoj sudbini. Mladić nam je kazao da se on kao igrač najbolje osjeća na poziciji “osmice”, ali u ovom trenutku mu se najviše prostora otvara na desnom krilu, gdje je Dinamo ostao samo na Dariju Špikiću. Uz napomenu da stižu vijesti da bi Špikić uskoro mogao dobiti ponudu i napustiti plavi dom. Koliko znamo, ako će ponuda biti zadovoljavajuća, klub mu neće praviti nikakve probleme. Na prvu se, dakle, čini da bi Kačavenda po svemu trebao ostati u plavom domu i hvatati desnokrilnu poziciju.

Dinamo je u potrazi za desnim krilom, to nije nikakva tajna. Već smo rekli, trebao je to biti Šotiček, ali ipak nije, tako da Dinamo još uvijek mora tehnicirati s Kačavendom jer se ne zna hoće li uspjeti angažirati svoju želju, već spominjanog Kolumbijca Juana Cordobu. A ako je vjerovati argentinskim izvorima, aktualni hrvatski prvak zainteresiran je za dovođenje još jednog Kolumbijca, Daniela Ruiza.

Stojković na ultrazvuk

Riječ je o 22-godišnjem ljevokrilnom napadaču, koji po Transfermarktu vrijedi 2 milijuna eura. Spomenuti izvor navodi da je Dinamo već otvorio pregovore s igračevim agentom, a da Ruiza istovremeno prate i dva španjolska kluba. Ruiz je član kolumbijskog prvoligaša Millonariosa, a protekle je sezone u svim natjecanjima u 28 nastupa zabilježio učinak od dva pogotka i pet asistencija. Prošle godine debitirao je i za kolumbijsku A-reprezentaciju, ukupno upisao tri nastupa u prijateljskim susretima, a nije ga bilo na Copa America gdje je Kolumbija izgubila u finalu od Argentine. Primarna pozicija mu je lijevo krilo, ali Ruiz može ordinirati i na desnoj strani, kao i u sredini, u ulozi ofenzivnog veznog igrača. Kačavenda očito ovisi o - Kolumbijcima. Ako jedan ili čak dvojica dolete do Maksimira, Kač se sigurno vraća na - Kajzericu.

image

Daniel Ruiz

DANIEL GARZON HERAZO Nurphoto Via Afp

Konačno, treća priča oko Dinama i Lokomotive je - Luka Stojković. On će u ponedjeljak ili utorak otići na kontrolni pregled ultrazvukom. Nakon toga će se vidjeti kad će se moći pridružiti treninzima s ostatkom momčadi. Dinamova liječnička služba mora dati zeleno svjetlo za Stojkovića, prije toga neće pod palicu Sergeja Jakirovića. Trenutačno radi individualno po posebnom programu, ima svoje vježbe koje mora odraditi. Izvori iz kluba kažu da sve izgleda dobro, ali da se neće žuriti s vraćanjem Stojkovića u trening dok ne bude maksimalno spreman za sve napore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 05:35