Mislav Oršić

 DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Loveday/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
BIO BI TO ŠOK ZA MODRE

Mislav Oršić napušta Dinamo usred borbe za titulu? Ovako stoje stvari, dobili smo potvrdu s više strana...

Britanski mediji raspolažu s cifrom koju su iz engleskog kluba ocijenili dovoljnom za realizaciju.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. siječanj 2022. 14:53

Hoće li Dinamo pred sam kraj sezone ostati bez jednog od svojih najboljih i najvažnijih igrača? Naime, Mislav Oršić jest igrač o kojemu se zadnjih dana i tjedana najviše priča u kontekstu mogućeg transfera, a informacije od utorka govore kako to još uvijek nije završena priča, kako engleski premierligaš (još uvijek) Burnley ne odustaje i želi dovesti Oršića. Mislavov je CV u protekloj godini gotovo savršen, hat-trick Tottenhamu, gol Villarrealu, West Hamu, Španjolskoj na Euru... Da je samo to, bilo bi privlačno, a napravio je on još više od toga.

Podsjetimo, Burnley se spominjao još prošlog tjedna, govorilo se o ponudi od 10 milijuna eura, koji je Dinamo odbio, a i sam Oršić kazao je kako sad nije u fazi da želi otići iz Dinama. Kasnije se kroz medijske glasine na Otoku pojavio i Arsenal, no, ta priča nije otišla korak dalje, ali se zato opet 'vratio' Burnley. Koji odlučno želi Oršića, u njemu vidi spasitelja u borbi za ostanak. U utorak je krenula informacija da je dogovor vrlo blizu, da su Burnley i Dinamo u ozbiljnim razgovorima i da su nadomak sporazuma te da engleski klub kreće u razgovore s igračem i njegovim menadžerom oko osobnih uvjeta. Engleski mediji spominju svotu oko 8.5 milijuna eura, što jest manje od onih 10+ koliko je tražio Dinamo, međutim priča je očito ozbiljna, dobili smo potvrdu s više strana, a Oršićev odlazak idućih dana jest moguć.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Uh, kakav bi bio šok za Modre Oršićev odlazak, prije samog početka HNL-a, uoči neizvjesne polusezone u kojoj Modri brane još jedan naslov prvaka ostati bez jednog od glavnih igrača, na poziciji koju nije lako popuniti i pronaći adekvatno rješenje. Financijski, čak i da se radi o 8.5 milijuna eura, za igrača njegovih godina u okolnostima kad tržište opasno kašlje i ima sve simptome COVID-a nije, nije loše, ali igrački, nogometno...Tu bi Dinamo mogao imati velikih problema ako ostane bez Oršića.

A da je Oršić 'vruća roba' na tržištu, dokazuju i napisi talijanskih medija. Mnogi od njih, a među njima i La Gazzetta dello sport, donose informaciju da Oršića želi Siniša Mihajlović. Trener Bologne traži izlaz iz krize, Bologna je izgubila u šest od zadnjih sedam dvoboja u Serie A, a kažu tamošnji kolege da je nakon ovog zadnjeg poraza, od Verone (2:1), Mihajlović razgovarao s ljudima iz klupske uprave i zatražio pojačanja, poglavito u napadu. Traži Mihajlović igrača koji može biti partner ili alternativa Marku Arnautoviću, čijih šest golova u 20 utakmica nije neki poseban doseg. Navodno je Mihajlović potcrtao baš Oršića i njegovih devet golova i pet asistencija ove sezone, međutim, dosta je prepreka na putu Oršićeva dolaska u Bolognu. Prvo, pitanje je može li Bologna trenutno platiti takav novac, kakav se spominje u kontekstu Burnleyja, drugo, Mihajlović bi se trebao riješiti nekoga od napadača, primjerice, Federica Santandera, koji je trenutno ozlijeđen. Ova priča oko odlaska na Otok čini se mnogo realnijnom opcijom, iako se do jučer najizvjesnijim činio Oršićev odlazak u Maksimiru do kraja sezone i još jedan pohod na naslov prvaka i rušenje novih klupskih rekorda u Europi. Preokreti su, dakle, uvijek mogući, no do kraja siječnja nema još puno vremena, uskoro bi sve trebalo biti poznato, hoće li Oršić ostati ili otići?

Linker
22. travanj 2024 16:18