Zdravko Mamić na presici

 SCREENSHOT: FACEBOOK Screenshot: Facebook
SALVE PSOVKI I UVREDA

Mamić brutalno izvrijeđao suce, prozvao i Modrića: ‘Ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu presicu...‘

‘Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbjeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2022. 12:07

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, koji je za gospodarski kriminal i izvlačenje 116 milijuna kuna iz zagrebačkog kluba pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, danas u Mostaru održava konferenciju za novinare.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa prošlog mjeseca se žalio Europskom sudu za ljudska prava i to 'zbog povrede prava na pravično suđenje, kršenja presumpcije nedužnosti te nezakonitog oduzimanja imovine od njegove supruge'.

U uvodu mostarske pressice Mamić je brutalno izvrijeđao hrvatske suce, osobito one s Ustavnog suda.

- Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom – kazao je Zdravko Mamić u svom stilu.

Optužio je suce za 'montirani sudski postupak'.

- Svi znamo da Dinamo Mamić nije opljačkao, ali ipak ste dokazali u montiranom procesu da je. Vratite Dinamu pare. Bandi je uvijek bio cilj uništiti Dinamo, uništiti hrvatske simbole i hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bandi je to nepodnošljivo, oni nisu prežalili svoju bivšu državu. Meni izmisle djelo, koliko je to drsko. Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, nije ga iznio preko svog računa. Iznio ga je preko računa Modrića i Lovrena. Onda su oni trebali biti kao i ja u postupku – kazao je Mamić.

Prisjetio se i dolaska dvojice istaknutih reprezentativaca na osječki sud.

- Pogledajte što su oni napravili. Sjećate se za vrijeme sudskog postupka kada su Lovren i Modrić svjedočili na sudu istinu, ta banda je uz pomoć jednog medijsko-političkog stampeda napravila njih lopovima i podigla optužnicu protiv njih da su oni lažni svjedoci. Kada smo postali drugi na svijetu, onda su donijeli direktivu da se optužnica stavi van snage...

Rekao je i da je Modrića doveo iz Zadra kad je bio izbjeglica u dobi od 14 godina, te da ga voli kao otac sina, tepao mu je da je 'nogometna i ljudska veličina', a osvrnuo se i na preostalu dvojicu veznih igrača iz udarne postave Vatrenih.

- Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbjeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega. Ali ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu presicu i kaže: ''Pa, bando jedna, ja znam da Mamić nije ništa ukrao''. Ja sam podizao Modrića na noge i doveo ga na ovu razinu. Ja sam otišao po Kovačića u Linz i doveo ga u Dinamo, ja sam iz Dragovoljca doveo Brozovića. Danas njih trojica pronose slavu diljem svijeta, a nijedan se ne usudi reći lijepu riječ za mene jer bi bili zgaženi. Ja znam da me ti dečki vole i poštuju, ali boje se – uvjeren je Mamić.

Ni ovom prilikom osuđeni bjegunac nije zaboravio na nekadašnjeg ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

- On koji je silom htio uništiti Dinamo, reprezentaciju i nogomet, on dođe na Poljud i sjedi u loži i uživa u rezultatima reprezentacije. Da sam ja bio tamo, on ne bi ni ušao u stadion. Zamislite tu drskost da je on govorio kako treba isušiti močvaru, a onda dođe slaviti uspjehe reprezentacije. Onda ga još predsjednik države uzme za svog savjetnika za sport - objasnio je.

Uz novu porciju vulgarnih uvreda na račun sudaca koji su ga osudili, Mamić je zaključio svoje obraćanje javnosti.

- Majku vam j***m, operite benzinom svoja prljava, smrdljiva usta kada izgovarate prezime Mamić. Moja obitelj je časna obitelj, nikada nikome ništa loše nismo uradili. Od čestite i poštene hrvatske obitelji napravili ste najveći progon u Hrvatskoj. Mater vam j***m korumpiranu, bezobraznu lopovsku. Mater vam j***m šugavu i bezobraznu, uputio je Mamić još poruku sucima na osječkom sudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:58