Bruno Petković bi trebao predvoditi napad Dinama, smatra Lončarević

 VIRGINIE LEFOUR Belga Via Afp
MOGU LI DO IZNENAĐENJA?

Lončarević najavio Dinamo: ‘Bez Petkovića je Dinamo slabiji, a jedan igrač Modrih zaslužuje Dalićev poziv‘

Ugledni hrvatski trener gostovao je u novom Sportcastu Sportskih novosti.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. veljača 2022. 06:03

Može li Dinamo iznenaditi Sevillu u Španjolskoj? Večeras od 21:00 Modri gostuju na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige, a navijače zagrebačke momčadi zanima što Dinamo treba napraviti da bi osigurao dobar rezultat.

Odgovor na to pitanje pokušao je dati Ilija Lončarević u našem Sportcastu.

„Dinamo morau naći snage izaći iz obrane često, jako često, barem svaki drugi-treći napad i pokušati nešto napraviti jer samo će tako dovesti Sevillu u malu nesigurnost. Ako im dozvole da imaju preveliku premoć i pritisak, onda će Dinamo imati velikih problema. Mora se ići igrati nogomet. Onaj tko ne igra nogomet može imati sporadični rezultat, ali ne može imati kontinuitet”, rekao je Lončarević.

Ugledni trener je jasno dao do znanja koga bi on postavio u vrh napada, Brunu Petkovića ili Komnena Andrića.

„Bez Petkovića je Dinamova momčad slabija, on jednostavno mora od sebe dati najviše bez obzira koliko i što ima. On je jako značajan faktor Dinamove igre bez obzira što svi imamo primjedbe oko njegovog načina igre. Ako je Petković spreman, u svakom slučaju bih njemu dao prednost. Andrić je pokazao za većinu neočekivan napredak jer prošlog proljeća na njega više nitko nije računao za ozbiljne stvari. On je radom i treningom pokazao da je zaslužio povjerenje, ali Petković je neka druga dimenzija i na ovakvoj utakmici bih uvijek išao s Petkovićem.”

Lončarević je istaknuo i da će Dinamo biti dosta oslabljen zbog neigranja Josipa Mišića koji će prvu utakmicu protiv Seville propustiti zbog žutih kartona.

"Mišić je najvažniji igrač Dinamovog veznog reda, bez ikakve dileme. On je reprezentativni kalibar i ne znam zašto ga ne vide na taj način. Njegove tehničke i taktičke mogućnosti nema niti jedan igrač u HNL-u i Dinamova igra bez Mišića je sasvim nešto drugo. Može ga se nadomjestiti, ali što se tiče organizacijskih sposobnosti, pregleda igre i tehnike kojom onda on realizira i jednom i drugom nogom, to nema nitko drugi”, izjavio je Lončarević te dodao s kojim bi rezultatom bio zadovoljan:

"Teško je reći. Ne bi smjeli izgubiti pa bi čovjek bio onda zadovoljan, a ako se izgubi da se izgubi s jednim golom razlike."

Pogledajte što je još Lončarević rekao o utakmici između Seville i Dinama:

Pogledajte cijeli Sportcast s Ilijom Lončarevićem:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. srpanj 2024 05:32