Sandro Kulenović (Dinamo - Rudeš)

 RONALD GORSIC Cropix
PRVI TEST

Kulenović donio Dinamu minimalnu pobjedu na otvaranju priprema, Modrima se ozlijedio napadač

Živković i Brodić naznačili su da bi njihov povratak u Maksimir mogao biti početak lijepe priče
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. siječanj 2024. 16:17

DINAMO – ROGAŠKA 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

ZAGREB – Stadion u Maksimiru. Bez gledatelja. SUDAC: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Pušić i Vuković.

DINAMO (prvih 30 minuta, 4-1-4-1): Zagorac – Mikić, Živković, Perić, Perković – Mišić – Špikić, Ademi, Baturina, Vidović – Brodić;

Drugih 30 minuta (4-1-4-1): Nevistić – Mikić (od 43. Bernauer), Živković (od 43. Theophile), Perić (od 43. Cvetko), Perković (od 43. Graonić) – Sučić – Emreli, Halilović, Ljubičić, Šunta – Kulenović;

Trećih 30 minuta (4-1-4-1): Krkalić – Bernauer, Theophile, Cvetko, Graonić – Kujundžić – Miljak, Baković, Brkljača, Majić – Koščević.

Trener: Sergej Jakirović.

ROGAŠKA (4-4-2): Baždarić – Maccius, Flis, Rantuša-Lampreht, Spasić – Radlovački, Kantužer, Thallisson, Hodžić, Kregar – Gradišar. (još su igrali: Vodišek, Braut, Pirtovšek, Mihalić, Majcenić, Kitek, Korošec, Prenkpalaj, Pipenbraher, Vinogradac, Shakeone, Lorber. Trener: Oskar Drobne.

STRIJELAC: 1:0 Kulenović (33.).


Dinamovi su nogometaši odigrali prvu test-utakmicu u ovoj godini i u Maksimiru su u subotu popodne svladali Rogašku 1:0 (0:0, 1:0, 0:0). Posljednjeplasirani slovenski prvoligaš pružio je solidan otpor hrvatskom prvaku, no bili su Plavi, posebno u prvih sat vremena, osjetno bolji, stvorili su više prilika, ali samo su jednom uspjeli zatresti mrežu gostiju.

Bila je to utakmica zatvorenog tipa, igralo se tri puta po 30 minuta i Dinamov trener, Sergej Jakirović, dao je priliku gotovo svim igračima. Nije bilo novopridošlog Japanca Ogiware, kao ni Ristovskog, koji u nedjelju dolazi u Zagreb, obojica će se priključiti momčadskim treninzima na pripremama u Rovinju (od 8. do 17. siječnja). K tome, produženi su odmor dobili Petković i Kaneko (Japanac je u subotu imao i visoku temperaturu), dok je Bulat izostao zbog viroze, a Rukavina je osjetio bol u mišiću.

Loša je vijest da se u 59. minuti ozlijedio Emreli, osjetio je bol u mišiću i nakon deotaljnih liječničkih pregleda bit će poznata i težina ozljede. Prve prognoze nisu optimistične...

U prvih pola sata Plavi su pritisnuli goste i stvorili su sedam situacija ispred vrata Baždarića, ali mrežu nisu zatresli. Najbliži su pogotku bili u 27. minuti - Mišić je najprije snažnim udarcem s 20-ak metara uzdrmao gredu, na odbijenu je loptu natrčao Špikić i opalio je u vanjski dio lijeve gostujuće vratnice.

U nekoliko je prilika bio i Fran Brodić, svaki put je dobro reagirao, ali nije uspio svladati Baždarića. Jednom mu je gostujući golman uhvatio loptu na crti, no iako nije zabio gol, Brodić je pokazao da bi mogao biti ono što Dinamu nasušno treba – opasan igrač u 16-ercu, s istančanim osjećajem za ulazak u priliku, "lisica u kokošinjcu".

Mišić je bio raspoložen, imao je nekoliko lijepih dodavanja, rastrčao se Ademi, Baturina je stalno tražio loptu, a i Špikić je bio okomit i imao je tri dobra pokušaja. Na desnom je obrambenom boku bio junior Mikić i potvrdio je veliki potencijal. Dobro se postavljao, discipliniran je, voli krenuti prema naprijed i ima vrlo dobar pregled igre.

U paru srednjih braniča bili su Živković i Perić, a na lijevom boku Perković. Mladi će Živković sigurno biti važna proljetna Dinamova karika, a dodajmo da vratar Zagorac nije imao posla sve do posljednje minuta, tada je Kregar izbio sam ispred vratara Plavih, ali poslao je loptu pokraj vrata.

U drugih 30 minuta, na vratima je bio Nevistić, a posljednja obrambena linija odigrala još 13 minuta, tada su ih zamijenili Bernauer (igrao je desnoga braniča), Theophile, Cvetko i Graonić. Dinamo je nastavio s pritiskom i već u 33. minuti postigao je pogodak. Lijepo su dvostruko dodavanje na centru odigrali Kulenović i Halilović, potom se Kulenović sjurio prema 16-ercu gostiju i mirno je, u situaciji "jedan na jednoga", svladao Baždarića.

U veznom su redu bili Sučić, Halilović i Ljubičić, na napadačkim bokovima Emreli i Šuntić. U dva su navrata udarcima iz daljine suparnička vrata ugrozili Sučić i Emreli, a gosti su pokušali iskoristiti jednu Dinamovu pogrešku, Kregar je opet bio u prilici, ali ni ovaj se put nije snašao u dobroj situaciji, pa je Nevistićeva mreža ostala nedirnuta.

I u ovih pola sata Dinamo je dominirao, trkački je bio jak, ali je bilo i propusta u obrambenom dijelu veznoga reda, pa su gosti zaprijetili još u dva navrata udarcima iz daljine (50. i 53. minuta), no do pogotka nisu došli.

U trećoj je dionici priliku dobila Dinamova mladost, uz pomoć iskusnih Theophilea i Bernauera. Na vratima je bio Krkalić, obrana je ostala identična kao i nakon 43. minute. U veznom su redu igrali Kujundžić, Baković i Brkljača, na napadačkim bokovima Miljak i Majić, a u vrhu napada Koščević.

Gosti su posljednjoj trećini bili bolji, nametnuli se su i kontrolirali su igru. Imali su i nekoliko prigoda, a u 78. minuti Korošec je udarcem s 12 metara pogodio gredu. Nitko od "plavih nada" u tih pola sata nije pokazao da je potencijal za prvu momčad, no uspjeli su sačuvati vodstvo i Dinamo je u kalendarsku godinu zakoračio pobjedom. Minimalnom, ali pobjedom...

- Zadovoljan sam, posebno sa prvih sat vremena igre. Inzistirao sam na okomitoj igri, na ulascima u dubinu, na igri "jedan na jednoga". Cilj je bio pobijediti i sačuvati čistu mrežu, dečki su odigrali dobro, iako se vidjelo da su noge još "teške". U zadnjoj su trećini naši mladi igrači osjetili seniorski nogomet i da nije bilo ozljede Emrelija, sve bi bilo vrlo dobro. U Rovinj ćemo u ponedjeljak odvesti 32 nogometaša, popis ćemo objaviti u nedjelju.

Brodić je bio u nekoliko prilika, takav vam igrač je nedostajao?

- Zovem ga "mali Petko", s tim da Brodić još više od Petkovića ulazi u 16-erac. U nekim će inačicama igre obojica biti na terenu.

Mlađahni je Noa Mikić ostavio vrlo dobar dojam na desnom braniču?

- Mikić je 2007. godište i pokazao je da mu nije problem igrati s "velikim dečkima". Ima potrebnu motoriku za tu poziciju i sigurno je Dinamova budućnost – rekao je Jakirović nakon utakmice.

Linker
16. svibanj 2024 04:08