Željko Kopić

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
ŠTO DALJE?

Kopić je nakon Hajduka napravio preokret: Uskoro pada odluka Dinama, morat će neke igrače i prekrižiti...

Nakon startnog poraza od Hajduka, Željko Kopić je u dva tjedna okrenuo Dinamovu priču
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. prosinac 2021. 19:43

Nanizao je četiri pobjede bez primljenog gola, Modri su izborili proljeće u Europskoj ligi i došli do vrha u HNL-u, uzeli su maksimalnih devet bodova. Kopić je do nedjelje imao prefiks v.d. trenera, a nakon ovoga što je napravio u tim zadnjim utakmicama logično je da ostane na klupi i da povede Dinamo u proljetni fajt na naslov i još bolji europski rezultat.

Naravno, osim ako u Maksimiru nemaju u adutu neko senzacionalno trenersko ime, neko zvučno pojačanje za klupu, koje bi svojim rezultatima i autoritetom u startu jamčio neku uspješnu priču. Kopić je ispunio ono što se od njega tražilo, samim time zaslužio i da mu Uprava pruži dugotrajniju priliku, no, pred njim je tek sad velik posao.

Jer, ostane li trener, a odluka se očekuje ovih dana, Kopić će morati malo prodrmati svlačionicu, imati jasnu viziju kakav Dinamo želi na proljeće u borbi za naslov. Morat će neke igrače vjerojatno i prekrižiti, zaboraviti kompromise jer pravo na krive odluke, zapravo, nema. Dinamova klupa uvijek nosi odgovornost, ali rijetko tako veliku kakvu će nositi na proljeće, u toj neizvjesnoj borbi za naslov prvaka. Ako u Maksimiru odluče da je to Kopić koji, dakle, to zaslužuje zbog ove završnice jeseni, onda moraju biti sigurni i da je spreman za izazove koji su pred njim.

Međutim, nije Kopić jedni na kojemu je odgovornost, Dinamova Uprava mora donijeti još neke važne odluke. Treba pronaći sportskog direktora, koliko god to možda bila samo formalna funkcija, jer u Dinamu o sportskoj politici ne brine samo sportski direktor, ipak je bitno tko će biti u toj fotelji i imati utjecaj u transfernoj politici, u dolascima i odlascima, kojih će u siječnju sigurno biti u Maksimiru.

Trenutno Dinamo, zapravo, nema sportskog direktora, nakon što je Damir Krznar odbio tu funkciju, a nije došao ni Romeo Jozak. Treća se odluka tiče šefa omladinske škole, neki će je nazvati trećom najbitnijom u Dinamovoj sportskoj hijerarhiji. Škola je u zadnje vrijeme u stagnaciji, nije više tako dominantna kao što je bila i tu se očekuju promjene.

Dinamo je izvukao jesen prepunu turbulencija, u maksimirskoj momčadi još uvijek je puno pojedinačne kvalitete, međutim, pred Modrima je i zima prepuna izazova, svojevrsni reset i osvježenje. Ili, kako bi rekao jedan bivši Dinamov dužnosnik, vrijeme je da Dinamo “doda gas”. U odlukama ne smiju pogriješiti, a Kopić se, sigurno, nametnuo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:00